Filip Chudý Rôzne Kultúra

Milovníci kníh si v Považskej prídu na svoje: Môžu zadarmo získať nové príbehy

Máte radi čítanie? V našom meste pripravili podujatie, na ktorom môžete vymeniť svoje staré príbehy za nové.

Ilustračný obrázok k článku Milovníci kníh si v Považskej prídu na svoje: Môžu zadarmo získať nové príbehy
Zdroj: TASR

Aj tento rok bude možnosť v Považskej Bystrici vymeniť staré príbehy za nové na knižnej burze. Tá mala pred rokom u nás premiéru, pričom v sobotu 17. marca medzi 15:00 a 18:00 sa uskutoční jej druhý ročník v Retro (Music&Coffe) v budove domu kultúry pod názvom „Knižná burza spojená s čítačkou knihy O čertovi Kolofónovi“. Na túto akciu môžete doniesť knihy, s ktorými sa dokážete rozlúčiť a vybrať si z tých, ktoré priniesli iní. Knihy, ktoré zostanú, budú darované Považskej knižnici v Považskej Bystrici, ktorá si z nich vyberie.

„Rozhodli sme sa pokračovať, keďže minulý rok to malo medzi ľuďmi úspech. V istej miere knižná burza pretrváva dodnes, keďže na terase Retra sa spravil sektor pre knihy, kde si ľudia chodia vymieňať knihy, prípadne prinesú nové. Teraz to chceme ale podporiť výraznejšie, keďže marec je mesiacom knihy. Navyše sme k tomu pridali autorské čítanie,“ vyjadril sa organizátor podujatia Tomáš Bořuta.

V našom meste sa tak bude prezentovať knižná novinka bábkoherca a zakladateľa Bábkového divadla Morgonrock Petra Gärtnera, ktorý ju sám uvedie. Kniha O čertovi Kolofónovi vznikla na základe predlohy autorského bábkového divadla. „Autor donesie aj bábky, čiže to bude hlavne pre deti veľmi zaujímaný program,“ uviedol Bořuta s tým, že toto autorské čítanie začne o 16:00.

Ten ďalej povedal, že pred rokom celkový počet kníh na knižnej burze nepočítali, keďže ich bolo naozaj mnoho. „Ale odhadom sa 100 až 200 kníh určite povymieňalo, pričom ďalšia stovka tu ešte zostala a bola k dispozícii ďalším. Nedá sa povedať, že ktorý žáner dominoval. Išlo o romány, ale aj odbornú literatúru, zahraničné knihy, knižky pre deti. Naozaj ide o pestrú zmes, ktorá sa tu aj tento rok vymení,“ doplnil organizátor podujatia.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM