Filip Chudý Rôzne

Meteorológovia varujú každý okres Trenčianskeho kraja: Možné sú búrky s krúpami

Do nášho kraja by sa mali vyskytnúť búrky, ktoré predstavujú potenciálne nebezpečenstvo. Časy v jednotlivých okresoch, kedy platia výstrahy.

Ilustračný obrázok k článku Meteorológovia varujú každý okres Trenčianskeho kraja: Možné sú búrky s krúpami
5
Galéria
Zdroj: TASR

Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal pre celé územie Trenčianskeho kraja výstrahy prvého stupňa pred búrkami. „Je malá pravdepodobnosť búrok s krúpami, ktoré predstavujú potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity,“ informuje o tom na svojom webe.

Okresy

Pre okresy Trenčín, Myjava, Nové Mesto nad Váhom, Bánovce nad Bebravou a Partizánske platí výstraha v stredu od 11.00 do 20.00 hod.

Okresy Považská Bystrica, Púchov, Ilava a Prievidza vystríhajú od stredy 12.00 hod. do štvrtka 2.00 hod.

Viac správ zo Slovenska

Vzostup hladín a silný vietor

S búrkami môžu byť spojené krátkodobé ale intenzívne lejaky, pri ktorých môžu úhrny dosiahnuť 20 – 40 mm a nárazy vetra rýchlosť 65 – 85 km/h. „Intenzita sprievodných javov je v danej ročnej dobe a oblasti bežná, ale môže spôsobiť škody menšieho rozsahu,“ doplnili meteorológovia.

Pri spomínaných búrkach je možný prechodný vzostup vodných hladín na malých tokoch a výskyt povodňových úkazov mimo tokov (stekanie vody zo svahov, bahnotok, zatápanie pivníc, podchodov, podjazdov). Dodáva SHMÚ.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Chystáte sa na dovolenku do Talianska, Chorvátska či Egypta? Viac o aktuálnych opatreniach v dovolenkových destináciách sa dočítate aj v kategórii Cestovanie.

Správy z Trenčianskeho kraja

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM