Filip Chudý Rôzne

Mesto požiadalo o pomoc dobrovoľníkov: Centrum Považskej je hneď krajšie, FOTO

O ďalšiu výraznú zmenu na jednom z mostíkov nad Domanižankou sa postarali dobrovoľníci z Považskej Bystrice. Prečo ich žiadalo mesto o pomoc?

Ilustračný obrázok k článku Mesto požiadalo o pomoc dobrovoľníkov: Centrum Považskej je hneď krajšie, FOTO
Zdroj: VZOSTUP5-Chceme krajšiu PB

Ešte počas tohto roka sa vďaka dobrovoľníkom dočkal zmeny dizajnu aj šiesty mostík spájajúci brehy Domanižanky priamo v Považskej Bystrici. Po mostíkoch pri letnom kúpalisku, vedľa MŠ Lánska, ZŠ Nemocničná, pri garážach za ZŠ Nemocničná a toho pri tenisových kurtoch blízko Tesca, je vynovený aj ten v centre mesta, ktorý spája priestor pred kinom Mier s pešou zónou.

Skupinu dobrovoľníkov podľa slov jej člena Ivana Sikoraia oslovilo mesto. „Opýtali sa nás, že či by bola naša skupina ochotná pomôcť pri natretí toho mostíka, keďže mesto momentálne nedisponuje potrebnými verejnoprospešnými pracovníkmi,“ prezradil Sikorai s tým, že následne počkali na vhodné počasie, pričom v sobotu sa do mostíka aj pustili.

Tentoraz len šedou

Ako sa nám vyjadril, ten mostík nebol v zlom stave. „Stačilo len trochu prebrúsiť starý náter, čo nám tentoraz trvalo necelú hodinu, aby na ňom nový náter držal. Boli sme tam dvaja spolu s Radkou Krčmárikovou a celkovo nám to trvalo približne štyri hodiny. Na čom jasne vidieť, že to nebola až taká ťažká práca,“ doplnil Sikorai. No tentoraz nešlo na mostíku o žiadnu pestrofarebnú kombináciu, ale bol natretý len šedou farbou.

„Bolo to po dohode s vedúcou odboru prevádzky, údržby a služieb mesta, že to môže byť len šedá farba, keďže takej farby je aj vynovený mostík za mestským úradom, aj lavičky pri kine Mier, či ďalšie veci,“ povedal Ivan Sikorai.

Natretý mostík v centre Považskej: Výsledok práce dobrovoľníkov
4
Galéria
Zdroj: VZOSTUP5-Chceme krajšiu PB

Ďalej tiež informoval, že veľmi radi pomôžu s čímkoľvek, pokiaľ ich o to samospráva požiada. „Robíme to vlastne aj pre seba, veď hneď je na ten mostík krajší pohlaď. Ak nám to ešte počasie dovolí, tak by sme chceli natrieť aj zábradlie od mostíka smerom k ceste, aby to už bolo komplet ponatierané,“ dodal Sikorai.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Považská v boji o titul najkrajšieho mesta: Poznáme výsledok!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM