Filip Chudý Rôzne

Mesto Považská Bystrica s dôležitým upozornením pre ľudí: Platí aj výstraha!

Zima so sebou prináša rôzne úskalia. Pre okres Považská Bystrica platí dokonca výstraha prvého stupňa, ktorú vydal Slovenský hydrometeorologický ústav.

Ilustračný obrázok k článku Mesto Považská Bystrica s dôležitým upozornením pre ľudí: Platí aj výstraha!
5
Galéria
Zdroj: TASR

Mesto Považská Bystrica na svojej facebookovej stránke vydalo o štvrtok 9. januára pred 10.30 h výstražnú správu, v ktorej upozorňuje obyvateľov na poľadovicu spôsobenú nepriaznivými poveternostnými podmienkami.

„V spolupráci so spoločnosťou Megawaste Slovakia sa radnica snaží v čo najväčšej možnej miere situáciu eliminovať. Prosíme o zvýšenú opatrnosť na komunikáciách a chodníkoch,“ doplnilo mesto.

Megawaste Slovakia na svojej facebookovej stránke informovalo o novom čísle zimnej údržby v našom meste, ktoré je 042/285 80 28. „Sme tu pre vás 24 hodín a sedem dní v týždni,“ doplnili v statuse.

Výstrahu prvého stupňa pred poľadovicou vydal pre okres Považská Bystrica aj Slovenský hydrometeorologický ústav, pričom trvá počas štvrtka do 18.00 h. „V okrese Považská Bystrica sa na viacerých miestach očakáva tvorba poľadovice,“ uviedli.

Podľa SHMÚ tvorba poľadovice predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity (doprava, pohyb osôb, infraštruktúra – rôzne typy vedenia.). „Výskyt poľadovice je v danej ročnej dobe a oblasti bežný, ale môže spôsobiť škody menšieho rozsahu,“ dodali.

Sledujte nás aj na našom Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť zaujímavý obsah z Považskej Bystrice a okolia.

Mapa zimnej údržby chodníkov v meste Považská Bystrica podľa dôležitosti.

Mapa zimnej údržby chodníkov v meste Považská Bystrica: Ako je to pri vás?
5
Galéria
Zdroj: Mesto Považská Bystrica

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM