Rôzne

Maturity sa blížia: Považskobystrickí študenti otvorene o svojich prípravách na skúšku dospelosti

S blížiacim sa koncom školského roka stúpa aj napätie. Najväčším postrachom pre považskobystrických študentov bude aj tento rok maturita, ktorá už pomaly klope na dvere.

Ilustračný obrázok k článku Maturity sa blížia: Považskobystrickí študenti otvorene o svojich prípravách na skúšku dospelosti
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk

Termín ústnej maturitnej skúšky je už na spadnutie, preto by mali byť aj považskobystrickí maturanti zasypaní hŕbou kníh, poznámok zo zošitov a prípadne aj elektronických prezentácií. Už onedlho sa totiž posadia za zelený stôl, kde budú skladať prvú skúšku dospelosti. Či je to naozaj tak a študenti sa usilovne pripravujú, to sme si boli overiť priamo na školách.

Maturanti z Obchodnej akadémie sa práve v piatok lúčili so školou. Už ich čaká len akademický týždeň a samotná maturita, preto by mala byť aj ich príprava v pokročilom štádiu. „Ja chodím na doučovanie z angličtiny, inak sa pripravujem normálne,“ povedala nám Monika z Obchodnej akadémie. „Naša spolužiačka Zuzka sa už dlho učí, isto vie už celú ekonomiku…,“ nabonzovala ju spolu s Monikou aj Silvia.

Tá nám zároveň prezradila jej netradičnú formu učenia. „Ja sa učím väčšinou vonku. Sem-tam aj na lúke, keď je hlavne pekné počasie. No zas všetko sa tam neučím.“

Aj gymnazisti sú už v poslednej fáze prípravy na maturitu. „Na maturitu sa pripravujem vlastne počas štyroch rokov, teraz je to len také opakovanie,“ povedal nám Martin. To Kristína z považkobystric­kého gymnázia nepôsobila až tak pokojným dojmom: „Učiť sa síce učím, ale aj tak mám pocit, že nič neviem. Ale ešte mám niekoľko dní na prípravu, tak hádam všetko stihnem k svojej spokojnosti.“

Každý žiak berie štúdium a prípravu na maturitu trochu inak. „Ja sa už učím asi mesiac, každý deň dám také dve témy,“ znel jeden z hlasov z Obchodnej akadémie. „Ešte je čas na učenie, moja záverečná intenzívna príprava začne až v posledný deň pre samotnou maturitou,“ povedal nám Matúš z SPŠ. No od prakticky všetkých maturantov sme jednohlasne počuli to, že sa spoliehajú na to, že budú šťastnú ruku a vytiahnu si dobrú tému, čo je podľa nich základ.

Obdobie ústnych skúšok sa v považskobys­trických školách začne už tento mesiac, preto čoskoro uvidíme, koľkí z nich budú mať šťastie pri žrebovaní otázok.

Môže vás zaujímať:

Maturita v Považskej Bystrici: TAKTO ju vnímajú študenti

FOTO: Nevšedný nápad pobavil. V Považskej Bystrici majú netradičné stolovanie!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM