Filip Chudý Rôzne

Maturitné tablá made in Považská: Výklady centra mesta obsadili zaujímavé diela, FOTO

Považskú Bystricu oživili maturitné tablá. Tie neunikajú pozornosti okoloidúcich a viacerí sa pri nich pristavujú. Aké výtvory pripravili maturanti tento rok?

Ilustračný obrázok k článku Maturitné tablá made in Považská: Výklady centra mesta obsadili zaujímavé diela, FOTO
17
Galéria

Považskobystrickí maturanti si tento týždeň začali sadať k zeleným stolom, čo sa týkalo gymnazistov a žiakov SOŠ strojnícka. Skúška dospelosti bude pokračovať ústnou časťou na stredných školách počas budúceho týždňa a vyvrcholí o ďalší týždeň neskôr, keď sa bude skúšať ešte na priemyslovke.

Skôr ako maturanti mali akademický týždeň, počas ktorého sa snažili oprášiť svoje vedomosti, resp. dohnať všetko zameškané, lúčili sa so svojimi školami. Ako poslední sa lúčili žiaci SPŠ, ktorých ste mohli stretnúť v meste tento piatok. Po rozlúčkach zamierili maturanti do centra mesta aj s triednymi tablami, ktoré umiestňovali do výkladov prevažne obchodov. Tie v týchto dňoch skrášľujú naše mesto a zastavujú sa pri nich stovky ľudí. Jedných zaujímajú tváre maturantov, keďže medzi nimi hľadajú svojich známych, iných skôr zaujíma to, ako vyzerajú samotné tablá.

„Mňa zaujíma oboje. Veľa maturantov osobne poznám, preto ich tváre na tablách hľadám. Lenže zároveň si už pozerám aj jednotlivé tablá, hlavne ich tvar a grafické prevedenie, prípadne, aký nápad pri ňom maturanti použili. Našu triedu totiž za chvíľu čaká podobné rozhodovanie, preto každá inšpirácia môže byť dobrá, keďže nie je ľahké si nejaké tablo vybrať,“ povedala nám tretiačka Simona.

Niektorí tohtoroční považskobystrickí maturanti prepojili svoje tablá s videom o kradnutí triednej knihy, ďalší zas zostali verní téme, ktorú študovali. Našli sa aj takí, ktorí sa na tablo dali zväčšiť cez obľúbené činnosti na krátenie voľného času. Čo vymysleli naši tohtoroční maturanti, to si môžete pozrieť vo fotogalérii.

Považskobystrickí maturanti: Pozrite si ich tváre cez tablá
17
Galéria

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Ako dopadli skúšky dospelosti v Považskobys­trickom okrese: Výsledky externých maturít škola po škole

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM