Správy Krimi

Masívny únik plynu pri Považskej: Cestu medzi dvomi obcami úplne uzavreli!

Porucha na vysokotlakovom potrubí spôsobila problémy v okrese Považská Bystrica. Doprava je v úseku odstavená z oboch smerov.

Ilustračný obrázok k článku Masívny únik plynu pri Považskej: Cestu medzi dvomi obcami úplne uzavreli!
Zdroj: Dnes24.sk

Polícia v nedeľu dopoludnia úplne uzavrela cestu II/517 z Považskej Bystrice smerom do Rajca v úseku medzi obcami Prečín a Domaniža. Dôvodom je masívny únik plynu z vysokotlakového potrubia pri obci Počarová.

Ako TASR informoval starosta Počarovej Ladislav Lagíň, porucha na vysokotlakovom potrubí spôsobila odstavenie dopravy z oboch smerov – od Považskej Bystrice aj od Rajca. Niektoré obce vrátane Počarovej budú zrejme odstavené od prívodu plynu.

,,Podľa plynárov ohrozenie obyvateľov obce nie je aktuálne, o poruche a uzávere cesty sme ich informovali obecným rozhlasom. Upozorniť ich ešte musím aj na odstávku plynu,“ skonštatoval Lagíň.

Na mieste zasahujú štyria príslušníci Hasičského a záchranného zboru z Považskej Bystrice. „Zistili sme, že pod vysokým tlakom uniká pravdepodobne plyn z vysokotlakového potrubia. Premávka na ceste bola ohrozená, preto sme ju spolu s políciou odstavili. Teraz čakáme na ďalší postup plynárov,“ povedal pre TASR veliteľ zásahu Ján Lednický.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM