Hádzaná

Marián Žernovič si vyskúša novú súťaž: Prestupuje pod Alpy

Reprezentačný brankár a považskobystrický odchovanec Marián Žernovič bude od budúcej sezóny chytať za švajčiarsky St. Gallen.

Ilustračný obrázok k článku Marián Žernovič si vyskúša novú súťaž: Prestupuje pod Alpy
Zdroj: TASR/Jakub Kotian

Brankár slovenskej reprezentácie hádzanárov Marián Žernovič zmení od budúcej sezóny pôsobisko. Z budapeštianskeho Ferencvárosu sa presunie SV St. Otmar St. Gallen. Tridsaťročný brankár sa s účastníkom najvyššej švajčiarskej súťaže dohodol na dvojročnom kontrakte.

„Koniec v FTC bolo rozhodnutie zo strany klubu. Príde nový tréner, ktorý počíta s iným brankárom, takže už nebol záujem o predĺženie zmluvy. Na jednej strane mi je to ľúto, ale na druhej strane som už aj ja trochu cítil v istých aspektoch, že zmena je potrebná. Nebral som to teda tragicky. Bolo to päť krásnych rokov a teším sa na novú výzvu," povedal Žernovič o svojom blížiacom sa konci vo Ferencvárosi v rozhovore pre portál slovakhandball.sk.

Najlepší slovenský hádzanár za rok 2019 sa tak obzeral po novom pôsobisku. „Pozvali ma nedávno na víkend do St. Gallenu. Moju výkonnosť poznali, vedeli, o koho majú záujem. Chceli mi však prezentovať svoje predstavy, ukázať mi, ako funguje klub a spoznať ma ako človeka. Keď som tam cestoval, nebol som ešte rozhodnutý, ale následne som usúdil, že to bude pre mňa dobrý krok,“ vysvetlil Žernovič.

„Bolo pár ponúk, ktoré mi motali hlavu. Boli od účastníkov skupinovej fázy Európskej ligy. Pre moju manželku hrajúcu volejbal na vrcholovej úrovni však nebol v okolí tím, v ktorom by mohla pôsobiť. Stále som váhal, ale napokon ma pár dní v St. Gallene presvedčilo,“ doplnil.

Sledujte nás aj na našom Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť zaujímavý obsah z Považskej Bystrice a okolia.

Foto: ilustračné

Športové správy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM