Hádzaná

Marián Žernovič po ME: Potlesk divákov na konci bol úžasný. Čo mu je ľúto?

Medzi najlepších hráčov Slovenska na európskom šampionáte patril aj považskobystrický odchovanec.

Ilustračný obrázok k článku Marián Žernovič po ME: Potlesk divákov na konci bol úžasný. Čo mu je ľúto?
Zdroj: TASR/František Iván

Trpké pocity prevládali v hádzanároch Slovenska bezprostredne po ich záverečnom zápase na ME 2022. Proti Rusku (27:36) nastúpili s cieľom popasovať sa o postup do ďalšej fázy, napokon však po nevýraznom výkone v prvom polčase bojovali iba o dôstojný výsledok. Po rozlúčkovej prehre o deväť gólov ďakovali divákom za neustále povzbudzovanie, brankár Marián Žernovič vyzdvihol aj vynikajúcu partiu.

Vynikajúca partia

Diváci priamo v košickej Steel aréne po zápase záverečným potleskom uznali kvality súpera aj bojovnosť domáceho mužstva. „Ďakujeme im veľmi pekne. Dodalo nám to pocit, že sme tam naozaj nechali srdce a diváci to videli, hoci výsledok nebol najlepší. Potlesk divákov na konci bol úžasný,“ poznamenal brankár Žernovič.

„Pre mnohých z nás to bol prvý šampionát a zišla sa vynikajúca partia. Niektorí chlapci sa možno s reprezentáciou rozlúčia a bude mi ľúto, že si už v tejto zostave nezahráme. Spomienky na tieto ME budú veľmi pekné, hoci stále nás bude trochu mátať ten prvý polčas s Rusmi. Treba sa však aj z toho poučiť a ísť ďalej,“ doplnil Žernovič. Ten patril medzi 15 hráčov z 19-členného kádra, ktorí v Košiciach debutovali na ME.

Slováci dosiahli v Košiciach bilanciu jedno víťazstvo a dve prehry, pričom najmä víťazný duel s Litvou (31:26) priniesol významný míľnik. V 11. zápase Slovenska na ME to bolo prvé víťazstvo. Slováci ním zároveň ukončili 10-zápasovú sériu prehier, ktorá sa začala 12. januára 2020 práve proti tomuto súperovi.

Športové správy

Turnaj dopozerá

Šampionát bude po zápasoch v základných skupinách pokračovať súbojmi II. fázy, v ktorej 12 postupujúcich tímov vytvorí dve šesťčlenné skupiny. Hoci sa pre slovenských reprezentantov už turnaj skončil, viacerí ho budú sledovať aj naďalej.

Patrí k nim aj brankár Žernovič: „Som jeden z tých hráčov, ktorí si hádzanú radi pozrú aj v televízii a ME budem sledovať až do konca. Rád by som aj osobne išiel na nejaké zápasy v Budapešti, keďže tam pôsobím. Netrúfam si tipovať favoritov, doteraz som detailne nesledoval výkony tímov v iných skupinách, keďže som sa sústredil predovšetkým na naše zápasy.“

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Správy z Považskej Bystrice a okolia

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM