Filip Chudý Krimi

Marek (32) šoféroval pod parou: Aha, ako sa hnal neďaleko Považskej, FOTO

Diaľniční policajti na odpočívadle neďaleko nášho mesta zastavili Marekovu jazdu. Pozrite, ako to prehnal s rýchlosťou a tiež alkoholom.

Ilustračný obrázok k článku Marek (32) šoféroval pod parou: Aha, ako sa hnal neďaleko Považskej, FOTO
3
Galéria
Zdroj: KR PZ v Trenčíne

Trenčianski diaľniční policajti minulý štvrtok podvečer namerali vodiča Audi A4, ktorý prekročil maximálnu povolenú rýchlosť na diaľnici o 71 km/hod a jazdil rýchlosťou 201 km/hodinu, navyše pod vplyvom alkoholu. Informovala o tom Elena Antalová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Trenčíne.

„Mareka (32) z Giraltoviec na vozidle Audi A4 policajti radarom Polcam namerali minulý štvrtok pred 18:30 na diaľnici D1 v smere jazdy od Bratislavy na Žilinu. Vodičovi Audi policajti namerali na diaľnici D1 rýchlosť jazdy až 201 km/hodinu. Vodič prekročil maximálnu povolenú rýchlosť na diaľnici o 71 km/hod,“ povedala Antalová.

Ako ďalej uviedla, vodiča následne predpísaným spôsobom zastavili na diaľničnom odpočívadle Beluša. Pri kontrole bol vodič vyzvaný k predloženiu dokladov potrebných k vedeniu vozidla a následne sa podrobil dychovej skúške na zistenie prítomnosti alkoholu v dychu. „U 32-ročného Mareka bola dychová skúška pozitívna. Policajti mu alkotestom namerali 0,62 mg/l, čo je v prepočte 1,29 promile. Následne policajti vodičovi obmedzili osobnú slobodu a zakázali ďalšiu jazdu,“ doplnila krajská policajná hovorkyňa s tým, že vo vozidle sa nachádzali s vodičom ešte ďalšie štyri osoby.

„Vodič si bol skutku vedomý a priznal si chybu. To však nepomohlo a poverený príslušník Mareka obvinil z prečinu ohrozovania pod vplyvom návykovej látky. V zmysle zákona mu hrozí ročný trest odňatia slobody na jeden rok,“ dodala hovorkyňa KZ PR v Trenčíne, podľa ktorej budú diaľniční policajti v kontrolách merania rýchlosti jazdy pokračovať aj naďalej, keďže rýchlosť jazdy je jedna z najčastejších príčin zavinenia dopravných nehôd.

Marek (32) sa dostal do problému: Pozrite, koľko mu namerali
3
Galéria
Zdroj: KR PZ v Trenčíne

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Rudo (49) sa hnal popri Považskej poriadnou rýchlosťou: Aha, koľko mu namerali! FOTO

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM