Filip Chudý Rôzne

MAD v Púchove má nové autobusy: Obnovuje aj režim podľa cestovného poriadku

Vozový park Autobusovej dopravy Púchov doplnili tri nové autobusy. Zmeny nastali aj pri prevádzke.

Ilustračný obrázok k článku MAD v Púchove má nové autobusy: Obnovuje aj režim podľa cestovného poriadku
Zdroj: Mesto Púchov

Vozový park Autobusovej dopravy Púchov doplnili tri nové autobusy. Nízkopodlažné midi vozidlá Solaris Urbino 10 budú premávať v Púchove a v jeho mestských častiach. Informovala o tom vedúca sekretariátu Mestského úradu v Púchove Laura Krošláková.

Púchovská žabka a včela

„Teší ma, že Autobusová doprava Púchov, ktorej výlučným vlastníkom je už mesto, sa môže pochváliť vynoveným vozovým parkom. Aj keď nejde o úplne nové autobusy, je evidentné, že ich technická forma a vybavenosť je skvelá a verím, že budú prínosom pre obyvateľov nášho mesta," skonštatovala primátorka Katarína Heneková.

Autobusy dostali mená Púchovská žabka a Púchovská včela na počesť mladých hasičov z Dobrovoľného hasičského zboru Nosice a púchovských včielok z Centra voľného času Včielka, doplnila Krošláková.

Vozíky aj kočíky

Vozidlá sú podľa nej vhodné najmä pre zdravotne hendikepovaných ľudí či mamičky s deťmi, a to vďaka ľahšiemu prístupu pre invalidný vozík a kočíky s manuálnou rampou na nástup. Majú kapacitu 20 miest na sedenie a 45 miest na státie.

Viac správ zo Slovenska

„Všetky tri autobusy sú plne klimatizované, s nezávislým kúrením, kamerovým systémom, bezpečnostným systémom pri výstupe, s prístupom na WiFi a tiež bezplatným WiFi monitorom pre možnosť zadávania textových oznamov mesta, stop tlačidlami, ale aj s informačnými LED tabuľami s prepínaním cieľových/koncových zastávok s piktogramom," dodala.

Cestovný poriadok

Mesto Púchov zároveň v piatok na webe informovalo, že s účinnosťou od 1. septembra bude prevádzka mestskej autobusovej dopravy obnovená v režime podľa platného cestovného poriadku. „V cestovných poriadkoch platných od 1.9.2021, ako aj na nových výveskách prelepených nanovo na označníkoch budú vyznačené spoje značkou ,Gʻ, ktoré nebudú premávať v dňoch na základe rozhodnutia krízového štábu mesta Púchov,“ doplnili.

Podobne budú vyznačené spoje značkou „P“, ktoré naopak budú premávať v dňoch na základe rozhodnutia krízového štábu mesta Púchov. „V prípade rozhodnutia krízového štábu mesta Púchov, môžu byť obmedzené aj ,školské spojeʻ, vyznačené značkou ,cʻ,“ dodalo mesto.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Správy z Považia

Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM