Filip Chudý Kultúra

Ľudová zábava ako lusk: Praznovské slávnosti s víťazom obľúbenej televíznej šou

V považskobystrickej mestskej časti Praznov bude veľký folklórny sviatok. Postarajú sa o to viaceré skupiny a tiež víťaz známej televíznej súťaže.

Ilustračný obrázok k článku Ľudová zábava ako lusk: Praznovské slávnosti s víťazom obľúbenej televíznej šou
Zdroj: TASR

V našej mestskej časti Praznov bude počas druhého augustového víkendu veselo. V sobotu od 20:00 začne Praznovská veselica v tamojšom zrekonštruovanom amfiteátri. „Príďte sa zabaviť na ľudovú nôtu, môžete sa tešiť na exkluzívnu zábavu v podaní ľudových hudieb Veselie a Žrnovan. Taktiež sa môžete naučiť nové tanečné prvky v škole tanca pod vedením Milana Jankoviecha. Nebude chýbať ani jedlo a pitie, si nachystajte kopec dobrej nálady,“ uviedli organizátori k podujatiu s tým, že v prípade nepriaznivého počasia bude program presunutý do miestneho kultúrneho domu.

To ale nebude všetko, pretože folklórny víkend bude pokračovať hlavným chodom v nedeľu 12. augusta o 15:30. Amfiteáter v Praznove zažije už 19. ročník tradičného podujatia Praznovské folklórne slávnosti.

Tentoraz na ňom vystúpi sedem folklórnych zoskupení. Detský folklórny súbor a tiež folklórny súbor Dúbravček z Plevníka-Drienového, dievčenská spevácka skupina Studnička z Dolnej Marikovej, folklórna skupina Praznovanka a ľudová hudba z Praznova, folklórna skupina Nimničanka z Nimnice, folklórny súbor Bystričan z Považskej Bystrice. No a medzi vystupujúcimi nebude chýbať ani exkluzívny hosť, ktorým je víťaz obľúbenej televíznej súťaže Zem spieva 2018 Terchovčan Martin Repáň so súrodencami.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM