Filip Chudý Kultúra

Leto v Považskej Bystrici a okolí ešte nekončí: Poďte sa zabaviť po práci

Priazeň počasia láka von aj po pracovnej dobe. Kam si zájsť v najbližších dňoch v našom meste a okolí?

Ilustračný obrázok k článku Leto v Považskej Bystrici a okolí ešte nekončí: Poďte sa zabaviť po práci
Zdroj: TASR

Bystrický pub kvíz

10. septembra o 18:00, Havana music club

Vedomostná tímová hra obľúbená po celom svete. O čo ide? Vedieť viac než súper a dokázať, že si stále pamätáte niečo zo školských lavíc. Tradične múdre krčmové a barové rečí majú v tento večer dostať inú, súťaživú podobu.

Utoya, 22. júla

10. septembra o 18:30, kino Mier

72 minút, ktoré otriasli Európou. 22. júla 2011 o 15:30 exploduje v centre Osla bomba. Zhruba dve hodiny po tejto udalosti na malom ostrove Utoya diskutujú o teroristickom útoku skupinky mladých ľudí, ktorí sa tu stretli na letnom tábore pre mládež, organizovaným Nórskou stranou práce. Keď zaznejú prvé výstrely, nikto netuší, že sa skupina viac ako 500 detí a dospievajúcich stáva ďalším cieľom teroristu, ktorý v tej chvíli ešte nemá meno. Nórsky triler.

Futbal: Považská Bystrica – Lednické Rovne

12. septembra o 16:00, futbalový štadión

Futbalistom Považskej Bystrice vstup do novej sezóny nevyšiel, veď stále vyhrali len jeden ligový zápas. Bolo to doma v považskom derby proti Púchovu, pričom v predohrávke na nich doma čaká ďalšie považské derby. Že by predzvesť ďalšej výhry?

Videl som všetky kostoly Slovenska

12. septembra o 16:30, vlastivedné múzeum

V rámci Dní európskeho kultúrneho dedičstva sa uskutoční vernisáž výstavy Zdenka Dzurjanina „Videl som všetky kostoly Slovenska“. Výstava formou fotografií, bannerov a veľkoplošnej mapy prezentuje kultúrne bohatstvo sakrálnej architektúry v Slovenskej republike. Následne výstava potrvá do 15. decembra a pozrieť si ju môžete v pracovné dni od 7:00 do 15:00.

Futbal: Považská Bystrica – Nitra

12. septembra o 17:00, umelá tráva

Futbalistky Považskej Bystrice budú hrať takmer v rovnakom čase ako muži, ale na vedľajšej umelej tráve. Tam na ne čaká v 2. kole Slovenského pohára prvoligová Nitra. Preskočia túto náročnú prekážku?

Kabinet 26 – vernisáž výstavy

14. septembra o 18:00, MG ART Galéria

Považskobystrická MG ART Galéria pozýva na výstavu Kabinet 26, ktorej vernisáž sa uskutoční v piatok. Vystavujúci autori sú: Renáta Galbavá. Alexandra Rosina, Jozef Pobočík. Kurátorom je Vlad Vakov. Výstava potrvá do 19. októbra.

Predátor: Evolúcia

14. septembra o 18:30, kino Mier

Pred viac ako tridsiatimi rokmi sa s nimi stretli prvýkrát. A bol to poriadny náklad. Teraz sa Predátori, jedni z najväčších lovcov celého vesmíru, opäť vracajú na našu planétu. Sú však oveľa silnejší a inteligentnejší než kedykoľvek predtým. Lov a zabíjanie sú pre nich stále najväčšou zábavou. Americké sci-fi.

Podvažanské hody

15. septembra o 15:00, v areáli pri KD Podvažie

V tejto mestskej časti Považskej Bystrice sa bude v sobotu hodovať. Nebude chýbať guláš, pivo a ďalšie dobroty. O zábavu sa postarajú heligonkári, gitaristi, DJ a tiež DS Podvažanček.

Pružinský nočník

15. septembra o 20:30, ihrisko v Pružine Dobrovoľný hasičský zbor Pružina srdečne pozýva na VII. ročník hasičskej súťaže Pružinský nočník, ktorá sa uskutoční v sobotu večer na ihrisku TJ Strážov Pružina. Disciplínou bude požiarny útok. Kategórie: muži, ženy, dorastenky, dorastenci.

Na bicykloch okolo priehrady

16. septembra o 10:00, štart pri kine Mier

Obľúbené cyklistické podujatie bude mať tentoraz aj svoju jesennú verziu. Svoje bicykle preto ešte majte pripravené.

Stupniansky hodový jarmok

16. septembra o 10:00, amfiteáter v Stupnom

Tohoročný v poradí 16. jarmok ponúkne pútavý kultúrny program, nebude chýbať gazdovský dvor, stánky s občerstvením, prezentácia remeselných výrobkov a tradičná tombola.

Na salaši pri guláši 2018

16. septembra o 11:00, Salaš Pružina

Už XIII. ročník obľúbenej akcie na salaši v Pružine s predpokladaným začiatkom o 11:00. Čaká tam na vás chutné jedlo, super zábava, súťaže a mnoho iného.

Rozprávkový les

16. septembra o 13:30, areál ZŠ SNP

V pôvodnom júnovom a tiež náhradnom augustovom termíne sa nekonal kvôli zlému počasiu, preto ho preložili na september. Rozprávkový les sľubuje plno zábavy. Konať sa bude v areáli šiestej základnej školy a tiež v miestnom lesoparku.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM