Filip Chudý Kultúra

Leto sa kráti, ale ešte nekončí: Ako prežiť víkend v Považskej a okolí?

Letné prázdniny sa síce dostali do poslednej štvrtiny, no ešte stále si ich môžeme užiť. Pozrite, aké akcie budú cez víkend v našom meste a okolí.

Ilustračný obrázok k článku Leto sa kráti, ale ešte nekončí: Ako prežiť víkend v Považskej a okolí?
Zdroj: TASR

Hokej: Považská Bystrica – Šumperk

17. augusta o 18:00, zimný štadión

Vo štvrtok o 18:00 odohrajú naši hokejisti prvý domáci prípravný zápas, keď privítajú Topoľčany. V piatok potom privítajú Šumperk.

Akustický večer bystrických hudobníkov: Odpoviem ti piesňou

17. augusta o 19:00, námestie pred domom kultúry

Neopakovateľný, krásny, relaxačný, jedinečný a osobný. Taký bude vôbec prvý spoločný večer považskobystrických autorských hudobníkov, ktorí sa stretnú v Cooltajneri v piatok o 19:00. Postupne sa s v krátkom rozhovore predstavia Martin Grác, Michal Hrenák, Róbert Fapšo, Nika Hladká, Katka Krajčoviechová, Katarína Marošiová, Filip Bednár, Miroslav Šulavík a Juraj Vačko, ktorí však v prvom rade všetkým odpovedia svojimi piesňami.

Dôverný nepriateľ

17. augusta o 19:00, kino Mier

Mladí manželia Zuzana a Andrej sa sťahujú z Bratislavy do Tatier, aby na samote odrezaní od sveta na vlastnej koži otestovali Andrejovo životné dielo – prototyp inteligentného domu. Idylka dokonalého života v réžii modernej technológie sa však čoskoro mení na nočnú moru a boj o život. Revolučný server, ktorý bol vytvorený s cieľom, aby uľahčil životy svojich majiteľov, sa vymkne spod kontroly a nečakane sa obráti proti svojmu stvoriteľovi. Ide len o vrtoch a nedokonalosť testovanej technológie? Alebo riadi dom niekto ďalší? Napínavý slovenský triler so šokujúcim záverom.

Letné kino v Domaniži: Bajkeri

17. augusta o 20:30, areál ihriska v Domaniži

V areáli futbalového ihriska v Domaniži bude ďalší diel letného kina, tentoraz sa premietne film Bajkeri.

Letné kino v Prečíne: Otcova volga

17. augusta o 21:00, areál ihriska v Prečíne

V piatok bude v Prečíne ďalšie premietanie letného kina. Vstupné je zadarmo. Potrebné je si zobrať niečo na sedenie. Bude sa premietať film Otcova volga.

Rozprávanie o Kube

17. augusta o 21:00, fontána pri kine Mier

Cestovateľský večer s Michalom Chmeliarom. Slnko, pláže, salsa, rum, cigary a večne usmiati ľudia. Takto si väčšina ľudí predstavuje Kubu. A tak to aj je! No ostrov slobody je aj symbolom revolúcie Fidela Castra a následnej politickej neslobody. Prejdeme sa po Havane, kde každý deň spadne aspoň jeden balkón. Vstup zdarma. V prípade nepriaznivého počasia sa koncert uskutoční v kine Mier.

Dni obce Plevník – Drienové

18. a 19. augusta, športový areál obce Plevník – Drienové

Dni tejto obce budú s bohatým kultúrnym programom, ktorý začne v sobotu o 14:00 obecným sedembojom. O 17:00 bude nasledovať hudobno-zábavné vystúpenie pre deti Tárajko a Popletajka a o 20:00 program vyvrcholí tanečnou zábavou. Nedeľa bude patriť hodovej svätej omši a v hudobnom pásme s názvom Moravská hudobná tour „Pod máju hodovú“ sa o 15:00 predstaví DFS a FS Dúbravček, ĽH Dúbravienka, DH Hoľazňanka a Lanžhotčanka, Mužáci Moravia a zabávač Franta Uher.

Noc hradov a zrúcanín

18. augusta o 16:00, Považský hrad

Podujatie Noc hradov a zrúcanín na Považskom hrade bude aj oslavou 10. výročia založenia Združenia hradu Bystrica. Okrem krstu špeciálnej knihy nebude chýbať ani pestrý program na Považskom hrade.

Equalizer 2

18. augusta o 19:00, kino Mier

Equalizer 2 nadväzuje na úspešný prvý film, v ktorom bývalý člen elitnej špeciálnej jednotky Robert McCall predstieral vlastnú smrť, aby mohol dožiť v pokoji bostonského predmestia. Vďaka vlastnému zmyslu pre spravodlivosť sa však nechal zatiahnuť do ďalšieho súboja. Vieme, čoho všetkého je Robert schopný, aby priniesol spravodlivosť tým, ktorí už stratili všetku nádej. Ako ďaleko však zájde, keď sú v ohrození jeho najbližší?

Píšťalkárske Brvnište

19. augusta o 13:00, Múzeum – Historická škola Brvnište č.500

Jubilejný 10. ročník tohto tradičného folklórneho podujatia ponúkne osem kultúrnych vystúpení a tiež zaujímavý sprievodný program. Vstup je voľný.

Pohárová hasičská súťaž

19. augusta o 13:00, hasičské ihrisko v Hornom Lieskove

DHZ Horný Lieskov v spolupráci s miestnym obecným úradom pozýva na pohárovú hasičskú súťaž, ktorá sa uskutoční dňa v nedeľu na hasičskom ihrisku v Hornom Lieskove (pri miestnom amfiteátri).

Helenské hodové slávnosti 2018

19. augusta o 15:30, areál ihriska pod kaplnkou

Už 18. ročník kultúrno-spoločenského podujatia na najväčšom sídlisku v meste ponúkne bohatý program. Sprievodným podujatím bude výstava fotografií FOTOROZKVET 2018 a detských výtvarných prác od 13:00 do 18:00 h vo vestibule SZŠ DSA Rozkvet. Vernisáž výstavy prebehne už v sobotu o 18:00.

Rodinka úžasných 2

19. augusta o 16:00, kino Mier

Vo filme Rodinka Úžasných 2 sa zdá, že hlavnou superhrdinkou bude Helen. Ako príťažlivejšia polovička z najslávnejšej superdvojice sa stáva tvárou kampane, ktorá má vyžehliť obraz superhrdinov v očiach verejnosti. Bob sa tak musí venovať domácim povinnostiam a hlavne výchove detí… Dobrodružný animovaný film.

Okupácia 68: Koncert Bobeša (protest songs)

19. augusta o 18:30, námestie pred domom kultúry

Pri príležitosti 50. výročia vpádu okupačných vojsk do Československa zahrá aj Bobeš niekoľko protestných songov a následne aj najväčšie SK-CZ hity. Vstupné dobrovoľné do klobúka na podporu podujatí Cooltajneru.

MEG: hrozba z hlbín

19. augusta o 19:00, kino Mier

Hlbokomorská ponorka, ktorá je súčasťou medzinárodného podmorského výskumného programu, bola napadnutá obrovským tvorom, o ktorom si mysleli, že už neexistuje, sa teraz nachádza poškodená na dne priekopy Tichého oceánu s posádkou uväznenou vo vnútri. Akčný sci-fi triler.

Mimo nášho pohľadu

Kino Mier

Výstavu fotografií Mimo nášho pohľadu autora Mateja Žiaka pripravili Považské osvetové stredisko v Považskej Bystrici, PX Centrum a autor. Pozrieť si ju môžete v kine Mier do 31. augusta.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM