Filip Chudý Rôzne

Letné kúpalisko v Považskej Bystrici je pripravené na sezónu: Kedy sa otvorí?

Takmer na deň presne pred dvoma rokmi začala zatiaľ posledná sezóna považskobystrického kúpaliska. Minulý rok bolo zatvorené, takto to vyzerá teraz.

Ilustračný obrázok k článku Letné kúpalisko v Považskej Bystrici je pripravené na sezónu: Kedy sa otvorí?
19
Galéria
Zdroj: TASR/Martin Baumann

Teplota ovzdušia sa zvyšuje, leto je za dverami a oči ľudí sa začínajú pozerať smerom na letné kúpaliská. Viaceré už oznámili termíny štartu sezóny. „Považskobystrické kúpalisko je po technickej stránke pripravené na sezónu. Po rekonštrukcii sme prichystaní na otvorenie,“ povedal riaditeľ Mestských športových klubov Ľubomír Kubovič.

„Samotné otvorenie však bude závisieť od počasie a epidemiologickej situácie. Pozerať sa tiež musíme na kapacitu kúpaliska a prípadný obmedzený počet ľudí,“ ozrejmil s tým, že presný počet ľudí na kúpalisku sa bude odvíjať od aktuálnej situácie, ktorá počas letnej sezóny bude.

Riaditeľ MŠK ďalej povedal, že ak príde pokyn na otvorenie kúpaliska, sú tak schopní urobiť do dvoch týždňov, keďže vzhľadom na situáciu budú potrebné aj špecifické vzorky vody. „Musí sa urobiť kompletná sanita, vzorky musia ísť do certifikovaného laboratória, čo trvá 10 až 12 dní,“ vysvetlil.

Hoci počas minulého leta boli prevádzky letných kúpalísk povolené, na pôde nášho mesta sa vtedy rozhodlo, že sa otvárať nebude. Kúpalisko tak bude Považskobystričanom k dispozícii po ročnej pauze. Návštevníkom budú k dispozícii aj nové šmykľavky do veľkého aj detského bazéna, ktoré osadili v decembri.

Sledujte nás aj na našom Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť zaujímavý obsah z Považskej Bystrice a okolia.

Foto: ilustračné

Správy z Považskej Bystrice a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM