Filip Chudý Kultúra

Letné dni treba využiť na dobrý oddych: Tipy nielen pre Považskobystričanov

Za predpokladu, že ste si ešte neurobili program na nový prázdninový týždeň, potom vám práve tento zoznam podujatí môže pomôcť.

Ilustračný obrázok k článku Letné dni treba využiť na dobrý oddych: Tipy nielen pre Považskobystričanov
Zdroj: TASR

Tvorivý pondelok: Maľovanie tašiek a tričiek

12. augusta o 17:00, KC Cooltajner

Milé tvorivé duše, príďte si namaľovať čiernu tašku alebo tričko nádhernou a jednoduchou technikou do skvelými farbami s rozprašovačom a kontúry glitrom.

Loli paradička

12. augusta o 19:00, kino Mier

Romantická komédia o láske dvoch „nešťastníkov“ z východného Slovenska. Smiešno-smutný príbeh o nádeji a trpkosti života.

Stretnutie mamičiek

14. augusta o 9:00, KC Cooltajner

Pravidelné stretnutia slúžia na vzájomnú podporu, poradenstvo v dojčení, nosení detí, starostlivosť o rodinu. Ideálny priestor na hľadanie nových priateľstiev a spriaznených duší.

Willy a kúzelná planéta

14. augusta o 16:00, kino Mier

Malý Willy cestuje so svojimi rodičmi – prieskumníkmi vesmírom. Ich kozmická loď v poli asteroidov exploduje. Willy sa ocitne v záchrannom module s robotom Buckom sám bez rodičov a na neznámej planéte. Animovaný film.

Futbal: Slovenský pohár

14. augusta o 17:00

Futbalisti MŠK Považská Bystrica sa ani len neprihlásili do Slovnaft Cupu, ale najprestížnejšia pohárová súťaž sa v našom okrese bude hrať. V stredu sa tu odohrajú zápasy Domaniža – Beluša a Plevník – Drienové – Malženice.

Nočné mory z temnôt

14. augusta o 19:00, kino Mier

Tvoje najdesivejšie predstavy ožijú… Horor Nočné mory z temnôt urobí z tohtoročného leta dobu strachu. V opustenom dome úplne na konci mesta nájde partia tínedžerov knihu, ktorá je strašnejšia, než čokoľvek, čo si kedy dokázali predstaviť.

Energy Latino Dance s Martou Majerčík

15. augusta o 18:00, KC Cooltajner

Hodiny intenzívneho tanečno – kondičného cvičenia, ktoré vytvorila a vyučuje Marta Majerčík, sú výborným workoutom v rytme tancov salsa, reggaeton, timba, afro, dancehall, cha-cha-cha, bachata, merengue, carnival samba, son, R&B, rumba, cumbia a ďalších. Sú určené pre všetky tanečné úrovne.

Filmový Cool Kvíz s Marekom

15. augusta o 19:00, KC Cooltajner

Po jeden a pol mesačnej prestávke sú tu opäť Coolkvízy. Na ten prvý, špecifický filmový s Marekom Vatralom z KC Podivný Barón (PU), sa môžete tešiť už tento štvrtok o 19:00 v Cooltajneri.

Štuchafest 2019

16. augusta o 11:00, letné kúpalisko

1. ročník študentského charitatívneho festivalu, ktorý sa uskutoční dňa na letnom kúpalisku v Považskej Bystrici. V prípade nepriaznivého počasia sa akcia bude konať v kine Mier. Vyzbierané peniaze pôjdu pre Jakubka.

Letné kino: Mikulášove šibalstvá

16. augusta o 20:30, Milochov

Letné kino Cibuliar v Milochove ponúkne film Mikulášove šibalstvá. Premietať sa bude na multifunkčnom ihrisku pri dome kultúry, resp v ňom, ak bude zlé počasie.

Ako vycvičiť draka 3 – letné kino v Prečíne

16. augusta o 20:30, areál futbalového ihriska v Prečíne

Animák Ako vycvičiť draka 3 sa premietne v letnom kine v Prečíne na ihrisku.

Cestovateľský večer s Michalom Chmeliarom

16. augusta o 21:00, fontána pri kine Mier

Rozprávanie o Novom Zélande v rámci kultúrneho leta na fontáne… Spolu s Michalom Chmeliarom precestujeme krajinu známu ako Stredozem. Územie hobitov a miesto, kde sa odohrával legendárny príbeh Pána prsteňov.

Helenské hodové slávnosti 2019

17. – 18. augusta, priestor pod kaplnkou na Rozkvete

Už 19. ročník podujatia na najmladšom a najväčšom sídlisku v meste Považská Bystrica. Na tradičnom podujatí na Rozkvete aj tento raz vystúpia v nedeľu od 15:30 zaujímaví hudobní hostia. V sobotu od 18:00 vernisáž FotoROZKVET.

Toy Story 4

18. augusta o 16:00, kino Mier

Hračkársky kovboj Woody si bol vždy istý zmysom svojho života. Vedel, že na prvom mieste je dávať pozor na dieťa, či už to bol chlapček Andy alebo dievčatko Bonnie. Problém však nastane, ked si Bonnie v škôlke vlastnoručne vyrobí Vidlíka – figúrku z plastovej vidličky… Animovaná rodinná komédia.

Vtedy v Hollywoode

18. augusta o 19:00, kino Mier

V deviatom filme kultového režiséra Quentina Tarantina sa televízny herec (Leonardo DiCaprio) a jeho dlhoročný kaskadér (Brad Pitt) rozhodnú presadiť pri filme na konci zlatej éry Hollywoodu v roku 1969 v Los Angeles. Akčná krimi komédia.

Martin Golej: Potulky

Kino Mier

Výstava fotografií člena fotoklubu Fénix pri Považskom osvetovom stredisku v Považskej Bystrici. Výstava potrvá do 18. septembra a pozrieť si ju môžete v pracovných dňoch od 8:00 do 16:00, v stredu až do 18:00 a počas prevádzky PX Centra.

Sledujte nás aj na našom Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť zaujímavý obsah z Považskej Bystrice a okolia.

Takto sa zabávajú inde na Slovensku.

Video: TASR videoservis / Zdroj: Dnes24.sk

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM