Filip Chudý Kultúra

Letná porcia zábavy nielen pre Považskobystričanov: Kam sa dá vyraziť?

Nový prázdninový týždeň prináša obyvateľom nášho mesta a okolia príležitosti na trávenie voľného času. Čo sa bude konať počas najbližších dní?

Ilustračný obrázok k článku Letná porcia zábavy nielen pre Považskobystričanov: Kam sa dá vyraziť?
Zdroj: TASR

Lekcia

16. júla o 19:00, kino Mier

Tento francúzsky film sa odohráva jedno leto, v meste blízko Marseille, ktoré bolo kedysi známym prístavom, ale pred 25 rokmi ho zavreli. Práve tu sa odohráva workshop pre 7 hýmladých ľudí. Pod dohľadom úspešnej spisovateľky Olivie Dejazet, sú účastníci požiadaní, aby napísali fikciu noir, prepojenú na priemyselnú minulosť ich rodného mesta.

Futbal: Považská Bystrica – Krásno nad Kysucou

17. júla o 18:00, futbalový štadión

Futbalisti MŠK Považská Bystrica sa pripravujú na nový ročník tretej ligy. V úvodnom prípravnom stretnutí vyhrali v Čadci 3:2, teraz privítajú Krásno nad Kysucou.

Mamičky s Dankou: Detské nožičky

18. júla o 9:00, Cooltajner pri dome kultúry

Rôzne otázky sa budú rozoberať na stretnutí mamičiek s deťmi v stredu v Cooltajneri s fyzioterapeutkou Radkou Šefferovou zo Žiliny.

Koncert pod holým nebom

20. júla o 20:00, fontána pri kine Mier

V rámci kultúrneho leta pri fontáne vystúpia Čisté tvary a Lavagance.

Pinoccio

21. júla o 17:00, fontána pri kine Mier

Bábkové predstavenie pre deti s názvom Pinoccio v podaní Divadla zo šuflíka, aj to ponúkne v sobotu kultúrne leto pri fontáne.

Túlavé divadlo

21. júla o 20:00, fontána pri kine Mier

Fontána pri kine Mier privíta aj známe Túlavé divadlo. To ponúkne hru Jakuba Nvotu podľa diela Cyrano de Bergerac s názvom Cyrano alebo Balabilé o Nose.

OLDIESka

21. júla o 21:00, Havana music club

Za spomienkami na parket vytiahnu chlapci z dubnickej kapely W.E.G.A. Hity 80., 90. či 00. rokov budú zaspievané a odohrané naživo.

Summer Biograf

21. júla o 21:30, areál ZŠ v Považskom Podhradí

Už šiesty ročník letného kina pod hviezdami. Môžete si vychutnať atmosféru letného kina v retro štýle. V sobotu večer sa bude premietať film Čiara.

Letné kino v Prečíne: Všetko alebo nič

21. júla o 21:30, areál ihriska v Prečíne

V sobotu bude v Prečíne premietanie letného kina. Vstupné je zadarmo. Potrebné je si zobrať niečo na sedenie. Bude sa premietať film Všetko alebo nič.

Papradňanské hudobné leto

22. júla o 15:00, amfiteáter v Papradne

Koncert skupín Kysucká vrchárska heligonka, Amadeo a Drišľak. Aj také bude Papradňanské hudobné leto. Nebude chýbať občerstvenie a po skončení programu bude do tanca hrať BP band.

Čaro modrotlače

Vlastivedné múzeum

Vlastivedné múzeum v Považskej Bystrici sprístupnilo výstavu „Čaro modrotlače“. Tá približuje tradičnú techniku farbenia látok modrotlačou, ktorá sa rozšírila na Slovensku v priebehu 18.-19. storočia a je populárna aj medzi mladou generáciou, najmä v inovatívnej módnej „etno-vlne“. Výstava potrvá už len do 27. júla.

Mimo nášho pohľadu

Kino Mier

Výstavu fotografií Mimo nášho pohľadu autora Mateja Žiaka pripravili Považské osvetové stredisko v Považskej Bystrici, PX Centrum a autor. Pozrieť si ju môžete v kine Mier do 31. augusta.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM