Rôzne

Lekári v Trenčianskom kraji majú NAJMENŠÍ záujem očkovať ľudí proti COVID-19

Vakcináciu na koronavírus by chcelo ministerstvo preniesť aj do ambulancií, ale lekári v našom kraji o to veľký záujem neprejavujú.

Ilustračný obrázok k článku Lekári v Trenčianskom kraji majú NAJMENŠÍ záujem očkovať ľudí proti COVID-19
Zdroj: TASR/AP

O očkovanie v ambulanciách prejavilo záujem 523 lekárov, z toho aktuálne očkuje približne 70 lekárov. Povedala to hovorkyňa Ministerstva zdravotníctva (MZ) SR Zuzana Eliášová s tým, že zmluvy sa postupne spracúvajú a v teréne pribúdajú aj ďalší lekári.

Najväčší záujem o očkovanie v ambulanciách hlásia podľa rezortu zdravotníctva z Prešovského kraja, kde je aktuálne zapojených 100 ambulancií. Po ňom nasleduje Žilinský kraj, v ktorom sa zapojilo 88 ambulantných lekárov.

Naopak, najnižší záujem o očkovanie v ambulancii je v Trenčianskom kraji, kde je ich prihlásených 40.

Viac správ zo Slovenska

Zhodne, po 75 ambulancií je prihlásených v Trnavskom a Košickom kraji a 67 je zapojených v Banskobystrickom kraji. V Nitrianskom kraji je zapojených do očkovania 61 ambulancií a v Bratislavskom 60 ambulancií.

Eliášová dodala, že doposiaľ sa v ambulanciách zaočkovalo proti ochoreniu COVID-19 takmer 450 ľudí. MZ SR očakáva, že celkový počet však bude vyšší, nakoľko lekár musí očkovanie zadať do systému do siedmich dní.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Správy z Trenčianskeho kraja

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM