Tlačové správy

Ľahšie začiatky podnikania? Nie je to nonsens

Rozhodli ste sa podnikať? Oblečte sa do brnenia trpezlivosti a nezlomnej vôle, nečaká vás nič ľahké.

Ilustračný obrázok k článku Ľahšie začiatky podnikania? Nie je to nonsens
Zdroj: TASR

Ani najlepšie vypracovaná rigorózna práca vám nezaručí úspech, ani ten najlepší biznis plán. Musíte makať. Ale aby vám na to ostalo dosť síl, môžete si uľahčiť niektoré povinné a hlavne únavné úkony. Existuje množstvo spôsobov ako si uľahčiť začiatky podnikania, ktoré v našich končinách nie sú vôbec jednoduché. Skutočne, keď si to porovnáte s Estónskom, kde si môžete eseročku založiť prakticky iba cez internet, tak na Slovensku vám založenie bude trvať približne 2 týždne a navštívte úrady, ochutnáte povestnú slovenskú byrokraciu a nie je výnimkou, že vám začiatky podnikania znechutia. Skúste to takto.

Nechajte založenie na iných

Dva týždne vám zaberie zakladanie spoločnosti na Slovensku. Máte pocit, že by ste tento čas dokázali využiť efektívnejšie? Stretnutiami s obchodnými partnermi, oslovením potencionálnych zákazníkov alebo jednoducho stráviť dni s rodinou? Existuje spôsob, ktorý vám to umožní – nechajte externú firmu založiť pre vás spoločnosť na kľúč. Vy zájdete iba raz na úrad, podpíšete potrebné dokumenty a táto spoločnosť to za vás urobí. Aká je cena? Rôzna. Napríklad spoločnosť Company Consulting ponúka all inclusive založenie s.r.o. vrátane úradných poplatkov za 244 eur.

Chcete podnikať okamžite?

Jedinou nevýhodou je, že aj v tomto prípade čakáte približne dva týždne. Tento proces sa nedá urýchliť. Existuje však iný, rýchlejší spôsob. Volajú sa ready made spoločnosti. Čo to je? Je to už založená spoločnosť bez akejkoľvek obchodnej histórie, ktorá je pripravená na predaj. Vďaka jej kúpe budete môcť začať podnikať už do 24 hodín. Takže sa vyhnete zbytočnej byrokracii a čakaniu.

Virtuálne kancelárie vám pomôžu ušetriť

Potrebujete pre svoje podnikanie kancelárske priestory? Potom vás nebude virtuálna kancelária zaujímať. Ak však patríte medzi tých, ktorí podnikajú z coworkingových centier, domu alebo v teréne, je pre vás virtuálna kancelária zaujímavá. Platíte iba za prenájom adresy, ktorú si zapíšete do ORSR ako sídlo firmy a nemusíte riešiť jej zmeny pri sťahovaní a podobne. Obľúbená je aj medzi zahraničnými podnikateľmi, ktorí chcú mať sídlo spoločnosti na Slovensku. Viac sa dozviete na Companyconsul­ting.sk.

foto: ilustračné

Zdroj: Seocentrum.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM