Filip Chudý Kultúra

Kvalitný oddych v Považskej Bystrici príde vhod: Tipy, ktoré za to stoja

Aj tento týždeň ponúka voľný deň navyše, čo je ideálny priestor na to, vyraziť si na obľúbené podujatie. Vyberte si z našich tipov.

Ilustračný obrázok k článku Kvalitný oddych v Považskej Bystrici príde vhod: Tipy, ktoré za to stoja
Zdroj: TASR

Pub kvíz – špeciál o Slovensku

6. mája o 18:00, Havana music club

Vedomostná tímová hra obľúbená po celom svete. O čo ide? Vedieť viac než súper a dokázať, že si stále pamätáte niečo zo školských lavíc. Tradične múdre krčmové a barové rečí majú v tento večer dostať inú, súťaživú podobu.

Amanda a Gus

6. mája o 19:00, kino Mier

Temperamentnú babičku Amandu z južnej Ameriky hrá Zita Furková a František Kovár predstavuje starého vojnového veterána zo severnej Ameriky. Ich stretnutie nemôže skončiť inak ako veselo. Režijne aj scénograficky predstavenie zastrešil divadelný a dabingový režisér Michal Spišák.

1. májová vatra

7. mája o 18:00, Šebešťanová

DHZ Šebešťanová organizuje májovú vatru. Tú z minulého týždňa presunuli kvôli počasiu na tento týždeň.

Jarný farmársky deň

8. mája o 10:00, Salaš Praznov

Ide o 2. ročník Jarného farmárskeho dňa. Pripravený bude guláš, kapustnica, halušky z májovej bryndze, klobásky, jaternice, výrobky z ovčieho mlieka. Pre deti minizoo, detské ihrisko, húpačky, bedminton, petang a iné hry. Deň spríjemní aj hudobná a tanečná zábava.

Futbal: Považská Bystrica – Nové Mesto nad Váhom

8. mája o 17:00, futbalový štadión

Futbalisti MŠK privítajú v stredu Nové Mesto nad Váhom. V nedeľu ich potom o 16:30 čaká derby v Beluši.

Ako si vycvičiť draka 3

9. mája o 13:30, kino Mier

Mladý Viking Štikút a drak Bezzubý sa vracajú v pokračovaní úspešnej dobrodružnej animovanej série Ako si vycvičiť draka. Spoločne budú hľadať Skrytý svet, jedinú nádej na záchranu ľudskodračieho spoločenstva. Animovaný film.

Latino energy

9. mája o 18:00, Cooltajner

Latino energy s Martou Majerčík bude vo štvrtok v Cooltajneri.

Beach Bum

10. mája o 19:00, kino Mier

Hlavný hrdina vyzerá ako plážový povaľač, správa sa ako plážový povaľač a zo všetkého najviac to aj je plážový povaľač a vagabund. Večne je pod vplyvom čohokoľvek omamného, ​​čo je práve po ruke, a žije vo veľkom štýle mimo akýchkoľvek pravidiel. Americká komédia.

Koncert Denisa Koleka

10. mája o 20:00, Cooltajner

Cooltajner v piatok večer ponúkne koncert Denisa Koleka.

Míľa pre mamu

11. mája o 15:00, pri kine Mier

Oslava Dňa matiek pri kine Mier v sobotu od 15:00 do 17:00, štart bude o 16:15. Účinkujúci: gitarový krúžok Strings 5. ZŠ, Centrum voľného času Považská Bystrica, ZUŠ – hudobný odbor, Súkromná ZUŠ STELLA. Sprievodné akcie: súťaže, tvorivé dielne, tombola.

Avengers: Endgame

11. mája o 19:00, kino Mier

Po zničujúcich udalostiach, opísaných vo filme Avengers: Nekonečná vojna, sa svet ocitol v troskách. Polovica všetkých bytostí bola vyhubená. Avengers sa so zvyškami svojich spojencov ešte raz dajú dohromady, aby zvrátili Thanosove zločiny a znovunastolili poriadok vo vesmíre. Americké sci-fi.

Deň matiek s Moravankou

12. mája o 15:00, kino Mier

Koncert legendárnej dychovej hudby z Moravy pri príležitosti Dňa matiek.

Jarná míľa Považím

12. mája o 15:00, reštaurácia Hošták

Otvorenie motorkárskej sezóny na Považí.

FotoROZKVET 2018

Kino Mier

Repríza výstavy 18. ročníka tejto letnej fotografickej súťaže potrvá do 15. mája 2019. Pozrieť si ju môžete v pondelok až piatok od 8:00 do 16:00, v stredu až do 18:00 a cez víkendy v čase podujatí kina Mier.

Lucia Huňady – Empath

MG ART Galéria

Výstava Lucie Huňady s názvom Empath potrvá v priestoroch galérie na Ulici M. R. Štefánika do 17. mája a je spojená s predajom diel. Galéria je otvorená v utorok až piatok od 11:00 do 16:00.

Výtvarné alternatívy

ZUŠ IWK

Na Základnej umeleckej škole Imra Weinera Kráľa prebieha výstava XV. Bienále výtvarné alternatívy. Výstava potrvá do 17. mája a pozrieť si ju môžete počas pracovných dní od 10:00 do 17:00.

Farebné impresie

Kino Mier

Považské osvetové stredisko a PX Centrum pozývajú na výstavu obrazov Farebné impresie od autorky Aly Teicherovej, rod. Hudekovej. Výstava potrvá do 30. mája v kine Mier. Pozrieť si ju môžete v pracovných dňoch od 8:00 do 16:00, v stredu až do 18:00.

Oživovanie hradov

Vlastivedné múzeum

Aktuálny trend záchrany hradných zrúcanín na Slovensku je hlavnou témou výstavy Oživovanie hradov v našom múzeu. Zaujmú na nej rôzne pracovné nástroje od čias praveku, nádoby, mince, fragmenty stredovekého staviteľstva, vystavené budú aj ľudské lebky. Pre organizované skupiny je pripravený lektorský výklad a náučná prezentácia o obnove hradných zrúcanín. Výstava potrvá do 30. júna.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Takto sa zabávajú v inom kúte Slovenska

Video: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM