Rôzne

Kuriozita od považskobystrických hasičov: Príbeh, na ktorý nevedia zabudnúť! FOTO

Hasičské povolanie patrí medzi najnáročnejšie, no aj tak sa tí, čo ho vykonávajú, vedia pri práci zasmiať. Potvrdila to aj táto úsmevná príhoda, na ktorú miestni hasiči spomínajú.

Ilustračný obrázok k článku Kuriozita od považskobystrických hasičov: Príbeh, na ktorý nevedia zabudnúť! FOTO
Zdroj: Dnes24.sk

Okresné riaditeľstvo Hasičského a záchranného zboru v Považskej Bystrici sa otvorilo. Pre záujemcov pripravilo Týždeň otvorených dverí, ktorý sa teší hlavne medzi deťmi veľkému záujmu. „Vo štvrtok tu bolo asi 60 detí, no chodia každý deň a budú chodiť ešte aj budúci týždeň, keďže pre veľký záujem budeme mať otvorené dvere aj vtedy,“ povedal nám Ján Vančo, veliteľ čaty na OR HaZZ v Považskej Bystrici

Veliteľ čaty, ktorá mala aktuálne službu, nám tiež prezradil niečo o množstve ich práce: „Máme od takých 250 do 350 zásahov ročne, čiže približne jeden za deň. No niekedy týždeň nie je nič, no a potom zrazu tri za zmenu. No také väčšie zásahy, čo sú vážnejšie požiare a autonehody, to je párkrát do roka.“ V Považskej Bystrici sú tri zmeny po deväť hasičov, plus ďalší pracujú v budove.

„Dve autá, čo máme v garáži, majú v sebe zásobu vody, kde sa zmestí 9000 litrov, čo využívame tam, kde nie je hydrantová sieť. No a to auto na dvore je využívané maximálne, keďže má v sebe aj zariadenia na dopravné nehody a pod.,“ vyjadril sa nám o využití hasičských áut Ján Vančo. V čase našej návštevy tiež prebiehala tradičná skúška plošiny na hasičskom aute, ktorá je naplánovaná na každý štvrtok.

Považovali ich za zlodejov

Skúsený hasič Ján Vančo si tiež spomenul na najkurióznejšiu príhodu v práci, akú zažil: „V minulosti sme mali ohlásený únik plynu, pričom to bolo večer. No a práve vtedy dávali v správach, že niekto sa v prezlečení za hasičov snaží vykrádať byty. Keď sme prišli na miesto, nechceli nám otvoriť, pýtali sa, kde máme auto, lebo ho nevideli. Tak sme im povedali, nech zavolajú policajtov, že my tu máme prácu, no zazerali vtedy na nás, akoby sme boli my tí zlodeji.“

Môže vás zaujímať:

Šoltésova ulica sa dočkala veľkej dopravnej zmeny: Kedy sa na nej môže parkovať? FOTO

Foto: ilustračné

Hasiči v Považskej Bystrici: Ich technika na výjazdy
5
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM