Filip Chudý Rôzne

Kupko v Považskej Bystrici pred otvorením: Poznáme termín jeho spustenia, FOTO

Brány považskobystrického letného kúpaliska sa už čoskoro otvoria. Pozrite, ako to na ňom aktuálne vyzerá.

Ilustračný obrázok k článku Kupko v Považskej Bystrici pred otvorením: Poznáme termín jeho spustenia, FOTO
25
Galéria

V súčasnosti sa na letnom kúpalisku robia základné údržbárske práce. Tie sa týkajú kosenia trávy v areáli, menších a stredných opráv technických zariadení kúpaliska (strojovňa, elektrické rozvody) či čistenia chodníkov. Poslednou fázou bude vypustenie bazéna, jeho vyčistenie a dezinfekcia, potom následné napustenie a ohrev vody, pričom všetko ešte musia schváliť hygienici. „Toto všetko sú veci, ktoré sa musia vykonať pred samotným spustením novej sezóny na kúpalisku. Žiadne zásadné opravy sme vykonať nemuseli,“ povedal Ľubomír Kubovič, riaditeľ Mestských športových klubov (MŠK) Považská Bystrica, ktoré majú letné kúpalisko na starosti.

„Otvorenie kúpaliska závisí od klimatických podmienok. Súčasné práce sú ale nastavené tak, že v prípade dobrého počasia určite bude otvorené v sobotu 16. júna. No ak sa bude vyvíjať počasie priaznivo aj na začiatku júna, budeme pripravení otvoriť kúpalisko už zhruba 8. – 10. júna,“ uviedol Kubovič.

Ako ďalej doplnil, na tento rok nepripravujú žiadne novinky. Vstupné tiež zostáva rovnaké, aké bolo v minulých rokoch. Vyhradená bude opäť aj dráha pre plavcov, o ktorú býva záujem.

Vypustenie špinavej vody z bazéna by malo prebehnúť počas najbližšieho víkendu. „Počas sezóny musí byť voda pravidelne chemicky upravovaná. Hygienici k nám chodia pravidelne, odoberú vzorky a posudzujú kvalitu vody. Bezpečnosť návštevníkov je totiž prvoradá,“ doplnil riaditeľ MŠK.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Kúpalisko v Považskej Bystrici pred sezónou: Takto aktuálne vyzerá
25
Galéria

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM