Filip Chudý Iné športy

Kristián (14) ukázal veľký atletický talent: Cez prázdniny naňho čaká ťažké rozhodnutie

Zaslúži si klobúk dole. Aj keď 14-ročný Kristián Tamáši z Považskej Bystrice nie je atlétom, na olympiáde detí a mládeže ukázal, aký veľký talent na atletiku má.

Ilustračný obrázok k článku Kristián (14) ukázal veľký atletický talent: Cez prázdniny naňho čaká ťažké rozhodnutie
Zdroj: Kristián Tamáši

V minulých dňoch prebehla na Slovensku medzinárodná olympiáda detí a mládeže pod názvom Kalokagatia. Hlavným dejiskom bola Trnava, kde sa konali aj súťaže v kráľovnej športov. Medzi najlepšími mladými atlétmi v krajine mala zastúpenie aj Považská Bystrica, pričom nešlo ani náhodou len o účasť. Kristián Tamáši totiž získal striebornú medailu v skoku do výšky. Jeho úspech je o to pozoruhodnejší, že on vlastne ani atlét nie je. Atletike sa venuje len krátko ako amatér, ale päť rokov hrá aktívne basketbal za IMC Slovakia Považská Bystrica.

„Už len to, že som sa dostal na Kalokagatiu, čo sú zároveň majstrovstvá Slovenska, je pre mňa veľký úspech. Ale to, že som obsadil druhé miesto ma potešilo ešte viac. Mojim cieľom bolo podať čo najlepší výkon a umiestniť sa. Stáť na stupienku víťazov bol pre mňa veľký zážitok,“ prezradil nám stále len 14-ročný športovec.

Tomu druhé miesto zabezpečil výkon 188 cm, pričom takmer akoby preskočil sám seba, keďže meria 193 cm. „Výkon 188 cm u amatéra je výborný výkon. V jeho veku som u amatéra lepší ešte nevidel. Pár tréningov a musí skočiť dva metre,“ povedal v minulosti úspešný atlét Ivan Sikorai, ktorý pred Kalokagatiou viedol dva tréningy Kristiána Tamášiho. A to tie v skoku do diaľky, čo mala byť jeho druhá a silnejšia disciplína na detskej olympiáde, lenže kvôli zraneniu ju musel vynechať. „Skok do diaľky bol hneď po výške, takže som nemal čas si oddýchnuť a dať dokopy natiahnutý sval na nohe,“ prezradil nám Tamáši.

Bola to škoda, pretože viaceré hlasy hovoria, že túto disciplínu by zrejme vyhral, keďže je jeho silnejšia. „Podľa mňa som v skoku do diaľky lepší, ale na Kalokagatii som zistil, že aj výška je moja silná stránka,“ povedal nám mladý športovec, ktorého čaká zrejme ťažké rozhodnutie, pretože tieto výsledky jasne naznačujú, aký veľký atletický talent má. „Tréneri, ale aj ostatní ľudia hovoria, že v atletike toho môžem dosiahnuť viac. Cez prázdniny sa ešte rozhodnem, či budem hrať naďalej basketbal, alebo presedlám na atletiku,“ dodal Kristián Tamáši.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Úspech Považskobystričanov na detskej olympiáde: Naši hádzanári sú zlatí! FOTO

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM