Filip Chudý Rôzne Iné športy

Krásy považskobystrického okolia: Vychutnajte si ich ešte v letnom vydaní

V sobotu sa môžete vybrať k volebným urnám a v nedeľu do krásnej prírody v považskobystrickom okolí. Čo sa chystá?

Ilustračný obrázok k článku Krásy považskobystrického okolia: Vychutnajte si ich ešte v letnom vydaní
Zdroj: TASR

Kto sa bude chcieť odreagovať od volebného stresu, môže tak urobiť v nedeľu 11. novembra v našej peknej prírode. Klub slovenských turistov (KST) Manín Považská Teplá organizuje už tradičné podujatie „Zamykanie Manínskej úžiny – hviezdicové stretnutie na symbolickom cintoríne“. Ide o nepísané uzavretie letnej turistickej sezóny v našom okolí a zároveň otvorenie tej zimnej.

Účastníci si môžu vybrať dve verzie účasti na akcii. Prvou je individuálna turistika okolím Manínskej úžiny, Kostoleckej tiesňavy, Veľkého Manína a podobne. Pričom o 13:00 bude stretnutie v Manínskej úžine na symbolickom cintoríne.

Druhou verziou je turistika so sprievodcom z radov KST Manín. Kto by mal o ňu záujem, môže si ju dohodnúť telefonicky (0908 404 591, 0911 236 238), pričom môže ísť aj o väčšie či menšie skupiny turistov. „Ukážeme okolie Manínskej úžiny s tým, že si ľudia môžu vybrať, čo by chceli vidieť. Na výber sú trasy so začiatkom v Považskej Teplej a koncom na symbolickom cintoríne. Prvá ide cez Manínec a Drieňovku s pekným výhľadom do Kostoleckej tiesňavy. Druhá cez Veľký Manín s vyhliadkami, Okom a Partizánskou jaskyňou. Tretia cez Kostoleckú tiesňavu,“ priblížili organizátori s tým, že odchod z Kultúrneho domu Považská Teplá bude najneskôr o 7:30.

Kto má záujem o menej náročnú turistiku, pre toho je pripravený variant s Drieňovkou, čo je kratšia trasa a navyše s menšími stúpaniami. Kto by chcel ísť s deťmi a hľadá niečo nenáročné, tak ideálny variant je okolo Manína do Záskalia.

Cieľ podujatia bude pri novej chate KST Manín Považská Teplá pri Manínskej úžine, pričom uzávierka cieľa je o 14:30. Tam si môžu záujemcovia zakúpiť odznak či účastnícky list.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM