Filip Chudý Rôzne

Koronavírus: ZOZNAM, čo všetko sa v Považskej Bystrici zatvorilo

Ako je známe, na Slovensku bol vydaný zákaz organizovať podujatia. My sme sa pozreli na to, čoho všetkého sa to v našom meste týka.

Ilustračný obrázok k článku Koronavírus: ZOZNAM, čo všetko sa v Považskej Bystrici zatvorilo
Zdroj: TASR

Dosluhujúci premiér Peter Pellegrini (Smer-SD) po pondelkovom (9. marca) zasadnutí krízového štábu okrem iného oznámil, že pre všetky ústredné orgány štátnej správy, miestnej samosprávy a verejnej správy platí na 14 dní zákaz organizovania akýchkoľvek verejných športových či kultúrnych podujatí. „Zákaz organizovať podujatia je plošný a nerozlišuje, kto je organizátor,“ povedal premiér.

Pozreli sme sa na to, čo konkrétne to znamená pre Považskobystri­čanov. Ruší sa program v kine, obmedzenia sú na športoviskách, zatvárajú sa kultúrne organizácie. Viac v zozname.

Kino Mier

PX Centrum na svojej facebookovej stránke informovalo, že v termíne od 10. marca do 23. marca sa rušia všetky kultúrne podujatia a filmové predstavenia v kine Mier. „Počas karantény sa v TIK-u nebudú predávať vstupenky, ani vracať peniaze za zakúpené vstupenky. Vstupné za zrušené podujatia sa bude vracať po ukončení karantény,“ doplnili.

Vlastivedné múzeum

Vlastivedné múzeum v Považskej Bystrici bude v termíne od 10. 3. 2020 do 23. 3. 2020 pre verejnosť zatvorené! Informovalo múzeum na svojej stránke

Považské osvetové stredisko

Na základe rozhodnutia Krízového štábu SR pre koronavírus a v zmysle príkazu predsedu Trenčianskeho samosprávneho kraja č. 5/2020 zo dňa 9.3.2020 k pre­ventívnym opatreniam v súvislosti so šíriacim sa koronavírusom rušíme až do odvolania všetky podujatia organizované Považským osvetovým strediskom v Považskej Bystrici. „Zároveň oznamujeme verejnosti, že Považské osvetové stredisko v Považskej Bystrici bude v čase od 10. 3. do 23. 3. 2020 zatvorené,“ oznámila jeho riaditeľka Daniela Čižmárová.

Považská knižnica

Príkazom zriaďovateľa TSK je Považská knižnica v Považskej Bystrici odo dňa 10. marca 2020 do 23. marca 2020 (vrátane) zatvorená. Informovala knižnica na svojej stránke s tým, že „výpožičku kníh je možné predĺžiť si prostredníctvom e-mailu, alebo telefonicky od 7.00 do 16.00 hod. Na vrátenie kníh využite Bibliobox.“

Kultúrne centrum Cooltajner

Jeho riaditeľ Tomáš Bořuta oznámil, že „v súlade s odporúčaniami krízového štábu a hlavného hygienika ruší kultúrne centrum Cooltajner na najbližších 14 dní svoj program a pravidelné kurzy v plnom rozsahu a bude počas tohto obdobia zatvorené.“

Šport

Zrušili sa nielen seniorské, ale aj mládežnícke zápasy naprieč Slovenskom. Napr. hádzanársky oddiel MŠK Považská Bystrica zrušil na najbližší víkend naplánovaný XXI. ročník turnaja mladších žiakov Memoriál Mgr. Františka Blaška. Mužom MŠK sa zrušili len zápasy vonku. Vrátane finálového turnaja Slovenského pohára v Bardejove, kde mali obhajovať trofej. Najbližší domáci duel proti Prešovu je na pláne až 28. marca.

Zo seniorských klubov mali doma počas víkendu 14.-15. marca hrať len basketbalisti IMC Slovakia Považská Bystrica, ale ich súboj proti Banskej Bystrici je odložený.

Odložené boli aj vonkajšie zápasy považskobystrických futbalistov a hokejbalistov, resp. tiež ich domáce stretnutia počas ďalšieho víkendu (21.-22. marca). Prerušili sa aj všetky stolnotenisové súťaže, v ktorých máme viacnásobné zastúpenie.

Športoviská

Ako sme už informovali, zatvorili sa aj považskobystrické športoviská pre verejnosť. Krytá plaváreň je od 10. marca 2020 až do odvolania zatvorená. Rovnako je zatvorený aj zimný štadión pre verejné korčuľovanie.

Ďalšie zaujímavosti z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24 a Facebooku.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM