Filip Chudý Rôzne

Koronavírus: Zatvorili základné a materské školy v Považskej Bystrici

Už nielen stredné školy, ale zatvorené budú aj považskobystrické základné školy a tiež škôlky, ktoré zriaďuje mesto.

Ilustračný obrázok k článku Koronavírus: Zatvorili základné a materské školy v Považskej Bystrici
Zdroj: TASR

Po zasadnutí krízového štábu štátu sa v pondelok 9. marca rozhodlo o zákaze organizovania akýchkoľvek verejných športových či kultúrnych podujatí. Krátko na to v podvečerných hodinám predseda Trenčianskeho samosprávneho kraja Jaroslav Baška rozhodol o zatvorení župných stredných škôl do piatka 13. marca. Teraz pridalo rozhodnutie mesto Považská Bystrica, o ktorom už na svojich stránkach informovali viaceré školy v meste.

Školy, škôlky aj jedálne

Krízový štáb mesta Považská Bystrica v utorok 10. marca rozhodol o prerušení výchovno-vzdelávacej činnosti v základných školách, v materských školách a v školských kluboch detí mesta od štvrtka 12. marca do pondelka 16. marca 2020 (vrátane).

V uvedenom čase sa prerušuje prevádzka školských jedální. Teda od 12. marca 2020 do odvolania sa prerušuje vydávanie stravy cudzím stravníkom (vrátane obedárov).

Nejde o prázdniny

Mesto žiada rodičov, aby dodržiavali opatrenia, aby ostali počas uvedených dní doma, nestretávali sa s inými deťmi a žiakmi, aby opatrenie malo význam, nejedná sa o prázdniny, ale o preventívne opatrenie. Nie je vhodné zveriť deti starým rodičom, pretože sú najohrozenejšou skupinou.

V pondelok 16. marca doobeda zasadne krízový štáb opäť a prinesie ďalšie usmernenie. Materské a základné školy sa zatiaľ otvoria v utorok 17. marca 2020. V stredu 11. marca sa ešte učí.

Ďalšie zaujímavosti z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24 a Facebooku.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM