Filip Chudý Rôzne

Koronavírus: V Trenčianskom kraji potvrdili nové prípady

Nové prípady koronavírusu pribúdajú aj v našom kraji. Údaje sa rýchlo menia. Čo je potvrdené?

Ilustračný obrázok k článku Koronavírus: V Trenčianskom kraji potvrdili nové prípady
Zdroj: pixabay.com

Primátor Partizánskeho a zároveň podpredseda Trenčianskeho samosprávneho kraja Jozef Božik zverejnil na svojom facebookovom konte vo štvrtok 19. marca dopoludnia status, v ktorom napísal: „Dnes v kraji pribudlo šesť nových prípadov diagnostikovaného koronavírusu COVID-19. Dva prípady sú z Trenčína, tri z Považskej Bystrice a jeden z Partizánskeho.“

V Považskej Bystrici nie!

Oslovili sme regionálnu hygieničku Renatu Beníkovú z Regionálneho úradu verejného zdravotníctva so sídlom v Považskej Bystrici. „Náš RÚVZ má potvrdené prípady, ale naša územná pôsobnosť je pre okresy Považská Bystrica, Púchov a Ilava,“ vysvetlila.

„Tieto tri naše potvrdené prípady sú z miest Nová Dubnica, Dubnica nad Váhom a Ilava. A potvrdené boli v nočných hodinách. Konkrétne z Považskej Bystrice, prímestských častí a ani z okolitých dedín nemáme zatiaľ žiaden potvrdený prípad,“ doplnila regionálna hygienička.

Ďalší z Ilavy?

Ako však ďalej uviedla, čísla sa menia z hodiny na hodinu, pretože každú chvíľu môžu dostať nový údaj. „Dokonca pred malou chvíľou nám volali, že by sme mali mať piaty prípad, konkrétne druhý z Ilavy. Ale to ešte nemáme potvrdené,“ povedala Beníková niečo po 13.00 h.

Upozornila však, že čísla sa naozaj môžu rýchlo zmeniť. „Zatiaľ však máme v pôsobnosti nášho RÚVZ celkovo štyri potvrdené prípady. Dva z Dubnice nad Váhom a po jednom z Novej Dubnice a Ilavy, ale je možné, že už bude potvrdený aj piaty prípad, a to z Ilavy,“ dodala.

Situácia v kraji

Národné centrum zdravotníckych informácií na svojom špeciálnom portáli informovalo, že k dátumu streda 18. marca bolo v Trenčianskom kraji sedem pozitívnych prípadov. Tri z okresu Nové Mesto nad Váhom, dva z okresu Partizánske a po jednom z okresov Ilava a Trenčín. Vo štvrtok teda pribudli ďalšie.

Ďalšie zaujímavosti z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24 a Facebooku.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM