Aktualizované Filip Chudý Rôzne

Koronavírus: V Považskobystrickom okrese nakazený už aj chlapček (2)

V Slovenskej republike pribudlo ďalších 22 prípadov ochorenia COVID-19, celkovo ich je 314. Nové prípady sú aj z okresu Považská Bystrica.

Ilustračný obrázok k článku Koronavírus: V Považskobystrickom okrese nakazený už aj chlapček (2)
Zdroj: TASR

Na Slovensku pribudlo počas soboty (28. 3.) 22 nových prípadov nákazy novým koronavírusom, celkový počet evidovaných prípadov ochorenia COVID-19 teda stúpol na 314. V nedeľu to oznámil premiér Igor Matovič (OĽaNO) s tým, že počas soboty bolo vyšetrených celkovo 720 vzoriek. Negatívne testovaných vzoriek je na Slovensku doteraz celkovo 6817. Počet vzoriek premiér znovu vyčíslil len za štátne laboratória, pretože so súkromnými laboratóriami ešte databázy prepojené nie sú.

„Väčšina nakazených ľudí je v pásme okolo 30 rokov,“ uviedol premiér. Najmladším pozitívne testovaným je podľa Matovičových slov dvojročný chlapček z okresu Považská Bystrica.

Štyri nové

Medzi novými prípadmi sa nachádzajú celkovo štyri z okresu Považská Bystrica. Informovalo o tom Ministerstvo zdravotníctva Slovenskej republiky na svojej stránke.

Mesto Považská Bystrica na svojej stránke informovalo, že „podľa informácií Regionálneho úradu verejného zdravotníctva sú dva prípady (muž a dieťa) v epidemiologickej súvislosti s prípadom zo štvrtka 26. marca. Dva prípady sú nové, ide o dve ženy, jedna z nich mala pozitívnu cestovateľskú anamnézu. Všetci štyria pacienti sú v domácej karanténe.“

Už desať

V našom okrese je tak už desať prípadov. Prvý bol oznámený 20. marca a druhý 25. marca. Išlo o dvoch Považskobystri­čanov. Prvá žena bola ohlásená 26. marca. O deň na to (27. marca) boli ohlásené tri prípady (jeden muž a dve ženy).

V nedeľu 29. marca sme teda v Považskobys­trickom okrese zaznamenali najviac (4) ohlásených pozitívnych prípadov počas jedného dňa (muž, chlapček a dve ženy). Podľa špecializovanej stránky Národného centra zdravotníckych informácií sú tri nové prípady z Považskej Bystrice a jeden z Udiče.

Poznámka: Aktualizované o domicil nových prípadov.

Ďalšie zaujímavosti z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24 a Facebooku.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM