Rôzne

Koronavírus: Riaditeľ o tom, čo je v nemocnici v Považskej prakticky nemožné

Vytvorenie červenej zóny v Nemocnici s poliklinikou Považská Bystrica je prakticky nemožné, tvrdí riaditeľ. Čo s tým mienia robiť?

Ilustračný obrázok k článku Koronavírus: Riaditeľ o tom, čo je v nemocnici v Považskej prakticky nemožné
Zdroj: Dnes24.sk

Vytvorenie tzv. červenej zóny, ktorá by bola odčlenená od ostatných častí nemocnice, je v prípade Nemocnice s poliklinikou (NsP) v Považskej Bystrici prakticky nemožné. Povedal to riaditeľ nemocnice Igor Steiner.

„Predstava je taká, že časť zdravotníckeho zariadenia má byť upravená tak, že budú oddelení infekční pacienti od neinfekčných. U nás je to riešiť veľmi ťažko, lebo my sme nemocnica, ktorá nemá technické usporiadanie v zmysle jedného vchodu, máme niekoľko desiatok vchodov, takže hľadáme alternatívy,“ povedal Steiner.

Oddelia pavilóny

Vyriešia to podľa jeho slov tak, že sa nebude dať pohybovať z jedného vchodu do druhého. „Čiže ten, kto vojde do detskej polikliniky, sa nedostane ďalej, rovnako to bude v poliklinike dospelých či ostatných pavilónoch. Tým zamedzíme presúvaniu ľudí a pacientov po celej nemocnici,“ informoval.

Ako dodal, považskobystrická nemocnica spĺňa všetky kritériá, ktoré vyhlásil hlavný hygienik SR a krízový štáb SR. Podľa jeho slov prijali mnohé opatrenia ešte skôr, ako ich prikázal hlavný hygienik.

Obmedzili činnosť

„Obmedzili sme všetku plánovanú činnosť, teda plánované operácie, jednodňovú zdravotnú starostlivosť, kontroly a takisto aj ambulancie, ktoré neposkytujú nevyhnutnú zdravotnú starostlivosť. Tie, ktorú ju poskytujú, sme obmedzili na činnosť v zmysle kontrol a nevyhnutných vecí,“ priblížil riaditeľ.

Personálu majú zatiaľ podľa neho dostatok, treba byť však v strehu, môže sa to rýchlo zmeniť. „V prípade, že by ochoreli, nebude môcť byť poskytnutá ani neodkladná zdravotná starostlivosť a mohlo by dochádzať k obmedzeniam. Verím, že sa tomu vyhneme,“ zdôraznil.

Ďalšie zaujímavosti z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24 a Facebooku.

Koronavírus na Slovensku
31
Galéria
Zdroj: TASR

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM