Filip Chudý Krimi

Kontroly v Trenčianskom kraji: MIESTA, na ktoré sa zamerali policajti

Aj počas skríningového víkendu môžete vo vyššej miere stretnúť policajtov. Oznámili miesta, na ktoré sa pri kontrolách zameriavajú.

Ilustračný obrázok k článku Kontroly v Trenčianskom kraji: MIESTA, na ktoré sa zamerali policajti
9
Galéria

Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Trenčíne na sociálnej sieti oznámilo, že policajti v našom kraji sú v plnom nasadení a denne kontrolujú dodržiavanie opatrení a výnimkou nie je ani skríningový víkend (23. – 24. januára).

Náhodné kontroly

„Policajti budú počas neho vykonávať náhodné kontroly najmä na cestách I. a II. triedy, na hraniciach s Českou republikou a najmä na hraniciach okresov,“ ozrejmila polícia.

„Stále sa však nájdu ľudia, ktorí bohužiaľ majú pocit, že sa ich to netýka. Podnety od vás máme nielen cez tiesňovú linku polície, ale aj prostredníctvom facebooku Polícia SR- Trenčiansky kraj, kde nás mnohí z vás upozorňujete na nezodpovedné správanie niektorých jednotlivcov. Každý podnet a oznámenie preverujeme,“ pripojila polícia.

Preverovanie

Ďalej vysvetlili, že ak ide o menej závažné porušenie, policajti osobu upozornia. „Stále však platí, že policajti môžu na mieste uložiť pokutu až do výšky 1 000 €, alebo oznámiť priestupok na príslušný regionálny úrad verejného zdravotníctva k ďalšiemu riešeniu,“ konštatovali.

Polícia apeluje, aby ľudia situáciu nezľahčovali a svoj pobyt mimo domu minimalizovali iba na zabezpečenie nevyhnutých potrieb. „V prípade vychádzok do prírody uprednostnite výlety v rámci okresu, v kruhu svojej rodiny. Upozorňujeme, že policajti si priebežne preverujú vodičov a ich presun cez hranice okresov. Pozornosť venujeme aj vozidlám, ktoré sú odstavené na parkoviskách, v rekreačných oblastiach,“ doplnili muži zákona s tým, že dohliadajú aj na bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Správy z Trenčianskeho kraja

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM