Filip Chudý Samospráva

Konflikt medzi primátorom a manažérom: Konečný sa vyhráža žalobou, Janas auditom

Považskobystrický primátor sa ostro pustil do fungovania hokejovej mládeže HK ´95 a jej šéfa Štefana Konečného. Tvrdá reakcia nenechala na seba čakať.

Ilustračný obrázok k článku Konflikt medzi primátorom a manažérom: Konečný sa vyhráža žalobou, Janas auditom
Zdroj: HK 95 Považská Bystrica , Dnes24.sk

Posledné tohtoročné zasadnutie Mestského zastupiteľstva v Považskej Bystrici rozvírilo hladinu. Môže za to slovný útok primátora Karola Janasa (zvolený za Smer-SD, SNS, SZ) na hokejovú mládež klubu HK ´95 Považská Bystrica a konkrétne jej manažéra Štefana Konečného. Primátor naňho počas štvrtkového rokovania okrem iného verejne položil otázku, „že kde miznú peniaze?“

V piatok na facebookovej stránke klubu prišla reakcia, ktorá naznačila aj možnú žalobu. „Na základe toho, že primátor Karol Janas prezentoval tieto zavádzajúce a lživé vyjadrenia vo verejnom priestore na zasadnutí mestského zastupiteľstva a pred občanmi mesta Považská Bystrica, zvažujem ako súkromná osoba právne kroky voči týmto vyjadreniam,“ uviedol Štefan Konečný.

O čo ide?

Janas sa pri prezentovaní budúcoročného rozpočtu pristavil, že plánujú dotáciu 40 000 eur pre hokejový klub. To je mimochodom bežná suma, akú im mesto podľa predloženého rozpočtu dáva. V roku 2019 to bolo 50 000 eur, odvtedy 40 000 eur a táto suma je v rozpočte plánovaná aj na ďalšie roky. „Z hokejového klubu nám idú podivné informácie. Odkedy je tam nový manažér mládeže, sú tam obrovské spory,“ začal svoju reč.

Primátor tvrdí, že rodičia museli zaplatiť 30 eur aj za mesiace, keď bol zimný štadión kvôli koronavírusu zatvorený. A kto vraj nezaplatil, toho nechceli pustiť na ľad. „Rodičia kupujú kompletne výstroj deťom, to je dresy, hokejky, korčule. To pre nás nie je akceptovateľné do budúcnosti. Dokonca vozia deti na bližšie zápasy vlastnými autami,“ uviedol Janas.

Lži, zavádzanie, demagógia

Konečný na to reagoval, že „Janas hrubým a nepochopiteľným spôsobom napadol fungovanie mládežníckej sekcie hokejového klubu. Počas svojho monológu lživo a zavádzajúco informoval o uplatňovaní si vyberania poplatkov počas pandémie a demagogicky podsúval názor o neefektívne vynaložených prostriedkoch. Som sklamaný najmä z toho, že pán Janas týmto absolútne bezdôvodne dehonestoval prácu všetkých ľudí, ktorí participujú na napredovaní mládežníckeho hokeja v Považskej Bystrici.“

Manažér mládeže HK ´95 uviedol ďalej tieto fakty:

  • každé jedno dieťa, ktoré sa prihlási do prípravky, dostáva od klubu výstroj zdarma,
  • klub v mládežníckej sekcii znáša 80 % všetkých nákladov spojených s tréningovou a zápasovou činnosťou, zvyšných 20% tvoria poplatky, ktorými prispievajú rodičia,
  • znížili členské príspevky v čase, kedy nebolo možné využívať ľadovú plochu a trénovať,
  • na určité obdobie vyberanie členských poplatkov vypustili úplne,
  • výška členských poplatkov je pod celoslovenským priemerom,
  • klub je dávaný za príklad iným mládežníckym klubom za svoj progresívny prístup,
  • keď sa nemohlo trénovať na štadióne, využívali moderné technológie alebo tréning v exteriéri.

Čo považuje Janas za škandál a čo ho šokovalo? A prečo Konečný spomína absurditu a slušnú spoločnosť? Čítajte na ďalšej strane!

Správy z Považskej Bystrice a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM