Filip Chudý Kultúra

Kompletný PROGRAM Snow Film Festu v Považskej: Aha, čo nás tam všetko čaká

Do Považskej Bystrice zavíta obľúbený zimný filmový festival, ktorý sa oproti iným mestám snažia ozvláštniť. Čo ponúka tento rok?

Ilustračný obrázok k článku Kompletný PROGRAM Snow Film Festu v Považskej: Aha, čo nás tam všetko čaká
Zdroj: Dnes24.sk

Snow Film Fest je v Považskej Bystrici už tradičným podujatím. Každoročne sa na ňom stretávajú stovky priaznivcov snehu, ľadu, hôr a dobrodružstva, aby si užili prehliadku zaujímavých filmov a prezentácií. Už šiesty ročník prebehne v sobotu 1. decembra od 16:00 v kine Mier. Na svoje si prídu opäť hlavne milovníci extrémnych zážitkov, čerstvého prašanu a arktickej divočiny. Filmová prehliadka tohto festivalu je najväčšie podujatie svojho druhu.

„Považská Bystrica je jednou zo zastávok festivalu, ktorý zavíta až do 200 miest Českej a Slovenskej republiky. Nás mimoriadne teší fakt, že práve naše mesto je jedným z najúspešnejších organizátorov v celom bývalom Československu. Práve preto sa snažíme pripraviť vždy niečo výnimočné, čo nikde inde nemajú,“ povedal organizátor festivalu Juraj Lukáš.

Hlavný program je podľa jeho slov zostavený z piatich starostlivo vybraných filmov, ktoré doplní prezentácia lokálneho cestovateľa z nevšedného miesta. Tešiť sa môžete napríklad na dobrodružný slovenský skialpový film Perzia. Vo filme Into Twin Galaxies sa trojica dobrodruhov vydá naprieč polárnou pustatinou za 1000 km ďalekým snom. Z veľmi chladnej oblasti je i ďalší film, ktorý sleduje cestu Bena Pagea, ktorý sa na svojom bicykli vydal úplne sám na cestu okolo sveta. Snímok Frozen Road zachytáva jeho prechod cez zimnú Kanadu, poslednú veľkú divočinu. Cesta plná zážitkov, stretávanie s lokálnymi obyvateľmi a objavovanie miestnych svahov vás čaká vo filme In Gora.

Súčasťou festivalu je aj cestovateľská prezentácia zo série Zbaľ sa a poď… organizovaná v spolupráci s Vlastivedným múzeom v Považskej Bystrici. Tentokrát z celkom netradičného prostredia, konkrétne z jadrovej elektrárne v Černobyle. Zážitkami z rádioaktívnej zóny vás prostredníctvom svojich fotografií prevedie Libor Trško.

„Na záver máme pripravenú filmovú lahôdku od Pavla Barabáša – jeden z jeho najnovších filmov. Slovenské himalájske horolezectvo zaznamenalo ku koncu minulého storočia svetové výkony, ale i pády. Vo filme Vábenie výšok sa na jeho vývoj pozrieme cez pohľad jednej horolezeckej generácie, ktorá nás prevedie od začiatkov horskej služby v Tatrách, cez prvé expedície až po odvážne myšlienky smerujúce na najvyššiu horu sveta. Na pozadí nich stál jeden nenápadný človek – Ivan Gálfy,“ uviedol Lukáš s tým, že navyše pre každého účastníka je pripravené občerstvenie, káva/čaj či chlieb s masťou a cibuľou a tiež zaujímavé časopisy. A na úplný záver nebude chýbať ani obľúbená tombola.

Program Snow Film Festu 2018 v Považskej Bystrici

  • 16:00 – KRÁTKE VIDEÁ – MÁM POHODKU, LA PIN KULTA
  • 16:25 – PERZIA
  • 16:50 – INTO TWIN GALAXIES
  • 17:40 – FROZEN ROAD
  • 18:05 – PRESTÁVKA
  • 18:20 – ZBAĽ SA A POĎ…do Černobyľu
  • 19:10 – IN GORA
  • 19:55 – PRESTÁVKA
  • 20:10 – Pavol Barabáš – VÁBENIE VÝŠOK /1.diel – Ivan Gálfy/
  • 21:00 – TOMBOLA

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM