Filip Chudý Rôzne

Koľko obyvateľov má vlastne Považská Bystrica? Najnovšie čísla, ktoré vás zaujmú!

Naše mesto nezastavilo klesajúci trend a opäť je nás o niečo menej. Pozrite si najnovšie čísla.

Ilustračný obrázok k článku Koľko obyvateľov má vlastne Považská Bystrica? Najnovšie čísla, ktoré vás zaujmú!
Zdroj: TASR

Považská Bystrica je 13. najväčším mestom na Slovensku, čo sa týka počtu obyvateľov, lenže počet Považskobystričanov sa stále znižuje, čo potvrdili aj najnovšie čísla. Dokonca nášmu mestu v roku 2017 reálne hrozí, že počet obyvateľov klesne pod magickú 40-tisícovú hranicu.

„Počet obyvateľov mesta Považská Bystrica s trvalým pobytom vygenerovaný počas tohto týždňa je 40 152,“ prezradila nám Daniela Bubáková, vedúca odboru organizačného na mestskom úrade.

Podľa informácie na stránke nášho mesta bol počet obyvateľov Považskej Bystrice pred rokom vyšší. „Celkový počet obyvateľov k 31. decembru 2015 bol 40 731. Ide o mierny pokles,“ píše sa v článku na webe mesta uverejnenom koncom februára 2016. Medziročný pokles je tak približne takmer 600 ľudí.

Pritom ku koncu roka 2000 žilo v Považskej Bystrici podľa štatistických údajov 43 570 obyvateľov. V tomto tisícročí z toho dôvodu klesol počet Považskobystričanov už o čosi viac ako 3400. Priemerne tak prišla Považská Bystrica za ten čas počas jedného roka o cca 214 obyvateľov. Za predpokladu, že sa tento klesajúci trend potvrdí aj v tomto roku, počet obyvateľov nášho mesta bude zrejme čoskoro pod hranicou 40 000.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Nemocnica v Považskej má nedostatok krvi: Koľko darcov priláka 30. výročie?

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM