Filip Chudý Kultúra

Kino Mier držia tí najmenší: Uhádnete, ktoré filmy v Považskej najviac lákali?

Považskobystrické kino zverejnilo svoje čísla za minulý rok. Pozrite, o ktoré snímky bol v Považskej najväčší záujem.

Ilustračný obrázok k článku Kino Mier držia tí najmenší: Uhádnete, ktoré filmy v Považskej najviac lákali?
Zdroj: Dnes24.sk

Rozpočtovou organizáciou mesta, ktorá má na starosti kultúru, je PX Centrum. To sa v minulom roku spolupodieľalo na viacerých veľkých akciách v našom meste. Nechýbali koncerty, divadlá, jarmok, Dni mesta, kultúrne leto a iné. „Kultúra v Považskej Bystrici ide stále dopredu, v zimných mesiacoch využívame kino Mier a počas pekného počasia sme vonku v meste. Striedame pritom platené a neplatené podujatia. Všetko je doplnené o filmové predstavenia, kde vďaka digitalizácii hráme takmer všetko v premiérach,“ povedala riaditeľka PX Centra Anna Kardošová.

V kine Mier sa odohralo v roku 2018 celkovo 207 filmových predstavení a zúčastnilo sa ich takmer 12 000 divákov. „Návštevnosť kina sa dá hodnotiť jedine komplexne, priemer na jeden film je zhruba 56 divákov, čo je slušné, ale na druhej strane nám to držia predovšetkým detské predstavenia, kde je veľmi dobrá návštevnosť,“ vyjadrila sa Kardošová.

Ako ďalej uviedla, najnavštevova­nejšími filmami spomedzi slovenskej a českej tvorby boli Zúfalé ženy robia zúfalé veci, Backstage, Ten, kto ťa miloval, Špindl a Dôverný nepriateľ. Spomedzi zahraničných filmov 50 odtieňov slobody, Bohemian Rhapsody, Jurský svet: Zánik ríše, Deadpool, Mníška a Zrodila sa hviezda. Z detských filmov boli najnavštevovanejšie Hotel Tansylvánia 3, Grinch, Pat a Mat: Zimné dobrodružstvá, Coco a Včielka Maja: Sladké hry.

Pondelky patrili v Kine Mier filmovému klubu pre náročnejších divákov. „Filmový klub má pri kine Mier dlhoročnú tradíciu. Chceli by sme v nej pokračovať aj v roku 2019, k tomu je však potrebné, aby sa do 31. januára 2019 nahlásili záujemcovia o členstvo v počte aspoň 50. Pre klubové filmové predstavenia sú vyhradené pondelky, avšak to neznamená, že sa ich nemôžu zúčastniť aj nečlenovia. Majú nevýhodu, že si nemôžu uplatniť na každé predstavenie zľavu 1 euro. Celoročný poplatok za členstvo pritom predstavuje 5 eur,“ doplnila riaditeľka PX Centra.

10 najnavštevo­vanejších filmov v kine Mier v roku 2018

  • 1. Hotel Transylvánia 3 – 345 divákov
  • 2. 50 odtieňov slobody – 290 divákov
  • 3. Bohemian Rhapsody – 253 divákov
  • 4. Jurský svet: Zánik ríše – 252 divákov
  • 5. Zúfalé ženy robia zúfalé veci – 236 divákov
  • 6. Deadpool – 232 divákov
  • 7. Mníška – 221 divákov
  • 8. Grinch – 198 divákov
  • 9. Zrodila sa hviezda – 180 divákov
  • 10. Pat a Mat: Zimné dobrodružstvá – 176 divákov

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM