Filip Chudý Rôzne

Kedy sa budeme môcť osviežiť v centre Považskej? INFO o spustení prašnej brány

V lete 2018 pribudla v centre Považskej Bystrice novinka v podobe prašnej brány, ktorá mala slúžiť hlavne počas teplých dní. Prečo teda nešla?

Ilustračný obrázok k článku Kedy sa budeme môcť osviežiť v centre Považskej? INFO o spustení prašnej brány
Zdroj: Dnes24.sk

V auguste minulého roka v považskobys­trickej centrálnej mestskej zóne pribudli dve ramená prašnej brány umiestnené vedľa seba kúsok od fontány. Tie mali ponúkať návštevníkom centra mesta osvieženie v podobe vodnej hmly hlavne počas najteplejších dní. Tie k nám v tomto roku už dorazili, ale prašné brány nefungovali. Hovorkyňa mesta Iveta Pagáč Kováčiková informovala, že už ju chceli mať spustenú, lenže vyskytla sa porucha, ktorú riešia formou reklamácie.

„Veríme, že tento problém sa podarí čo najskôr vyriešiť, aby sa ľudia v týchto horúcich dňoch mohli v centre mesta trochu osviežiť. Plán je taký, že prašná brána by mali byť spustené už vo štvrtok,“ doplnila hovorkyňa.

Mala by tak plnohodnotne slúžiť už na Dňoch mesta, pričom práve do centrálnej mestskej zóny sa presunula fan zóna s atrakciami. Viac v odkaze nižšie.

Brána má vypúšťať vďaka vysokému tlaku len malé množstvo vody so vzduchom, čiže vodnú paru. Považskobystrická hovorkyňa po jej minuloročnom spustení uviedla, že bude spustená denne od 10:00 do 22:00, ale časy sa dajú aj upraviť. Brána má tiež teplotné čidlá, ktoré by mali slúžiť na jej vypnutie v prípade dažďa. A spustená by mala byť dovtedy, pokiaľ na to budú adekvátne klimatické podmienky, čiže teplé dni.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Takto to vyzeralo na prašnej bráne krátko po jej prvotnom spustení.

Video: Filip Chudý / Zdroj: Dnes24.sk

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM