Filip Chudý Kultúra

Kde hľadať zábavu v novom týždni? Tipy na akcie v Považskej Bystrici

V našom meste sa počas nového týždňa nemusí nikto nudiť. Pripravili sme pre vás výber pútavých podujatí, ktoré môžete navštíviť.

Ilustračný obrázok k článku Kde hľadať zábavu v novom týždni? Tipy na akcie v Považskej Bystrici
Zdroj: TASR

Nebo a ľad

6. februára o 18:30, kino Mier

Oscarový režisér Luc Jacquet (Putovanie tučniakov) vo svojom novom celovečernom dokumente popisuje sériu dobrodružných ciest francúzskeho polárnika a vedca Clauda Loriusa za polárny kruh, ktoré viedli až k objaveniu a popísaniu javu, dnes dobre známeho ako globálne otepľovanie.

Päťdesiat odtieňov temnoty

9., 10. a 11. februára o 18:30, kino Mier

Už žiadne pravidlá. Už žiadne tajomstvá. Jamie Dornan a Dakota Johnson sa vracajú, aby napísali ďalšiu kapitolu pikantnej romantiky o vzťahu dominantného milionára Christiana Greya a submisívnej študentky Anastasie Steelovej. Americký erotický triler.

Basketbal: zápasy Považskej Bystrice

11. a 12. februára, telocvičňa ZŠ Rozkvet

Považskobystričania sa budú lúčiť so základnou časťou prvej ligy. V sobotu o 17:00 privítajú tretie mužstvo tabuľky ŠKP Štart Bratislava a v nedeľu o 11:00 pre zmenu jej víťaza Iskru Petržalka.

Detský karneval

12. februára o 16:00, kino Mier

Tradičný mestský karneval. Program: klauniáda, promenáda masiek, minidisko, ocenenie masiek. Účinkujú klauni LILI a AŤO z Divadla Tamariki z Banskej Bystrice.

Výstava Michala Zahornackého

Kino Mier

Autorská výstava fotografií miestneho fotografa a zároveň člena fotoklubu Fénix Michala Zahornackého je dostupná v priestoroch kina Mier až do 20. februára. Cez pracovný týždeň si ju môžete pozrieť od 8:00 do 16:00 (v stredu až do 18:00) a cez víkendy v čase ďalších podujatí konaných v kine Mier.

Výtvarníci deťom

ZUŠ IWK

Základná umelecká škola Imra Weinera Kráľa organizuje v priestoroch školskej galérie dobročinnú predajnú výstavu Výtvarníci deťom, ktorá bude prebiehať pod záštitou primátora mesta do 26. februára.

Hračky v minulosti

Vlastivedné múzeum

Táto výstava je sprístupnená pre verejnosť vo výstavnej miestnosti múzea (budova Strednej priemyselnej školy) do začiatku júna. Výstava prezentuje viaceré druhy hračiek – od tradičných ľudových po tzv. socialistické. Skvostom výstavy je skriňové bábkové divadlo s 22 bábkami a inventárom zo začiatku 20. storočia.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Aký bol prelom mesiacov v Považskej a okolí? 5 správ, ktoré najviac zaujali

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM