Filip Chudý Kultúra

Každý si nájde to svoje: Kam si v Považskej Bystrici vyraziť v závere apríla?

Počas najbližších dní sa môžeme v našom meste zabaviť na rôznych podujatiach. Kde a kedy sa konajú?

Ilustračný obrázok k článku Každý si nájde to svoje: Kam si v Považskej Bystrici vyraziť v závere apríla?
Zdroj: TASR

Futbal: Považská Bystrica – Zlaté Moravce-Vráble

23. apríla o 15:30, futbalový štadión

Futbalistky MŠK privítajú v utorok FC ViOn Zlaté Moravce – Vráble a potom v nedeľu ich čaká považské derby v Beluši. Koľko bodov získajú v tomto dvojzápase?

Moviecoolclub: Plastic ocean

23. apríla o 18:00, Cooltajner

Filmový klub s následnou diskusiou s ekdaktivistom Martinom Hojsíkom.

Čakry/Mudry a samoliečenie – prednáška

24. apríla o 15:00, papiernictvo Tina

Oboznámenie sa s andským systémom Mosoq karpay, ktorý nás naučí samostatne pracovať so svojimi čakrami tak, aby sme si vedeli pozitívne zmeniť svoj život a stali sa lepšími bytosťami.

Smejko a Tanculienka: Hip hip hurá!

24. apríla o 17:00, kino Mier

Predstavenie, v ktorom sa dozviete, ako sa Smejko a Tanculienka spoznali, skamarátili a možno prezradia aj oveľa viac v ich pesničkách a rozprávkach.

Hodiny tanca

25. apríla o 17:30, Havana music club

Príďte si vychutnať nádhernú pomalú hudbu kizomby a zmyselne sa pri nej rozpohybovať. Či už v páre, alebo sólo, kizomba poskytuje dostatok priestoru na vlastnú interpretáciu hranej piesne ako aj pohybových prvkov, vďaka ktorým sa budete cítiť na parkete sebaistejšie.

Hádzaná: Považská Bystrica – Šaľa

26. apríla o 18:00, športová hala

Play-off sa začína, pričom Považská Bystrica ho otvorí netradične už v piatok. Zvládneme prvý krok za vytúženým finále?

Černobyľ: 33 rokov po

26. apríla o 18:00, Cooltajner

Cestovateľská beseda o mieste jadrovej havárie s Liborom Trškom.

Kliatba kvíliacej ženy

26. apríla o 18:30, kino Mier

La Llorona. Plačúca žena. Desivý prízrak chytený medzi nebom a peklom s hrozným osudom spečateným vlastnou rukou. Už len zmienka jej mena desí po svete celé generácie. Americký mysteriózny horor.

Chris Ellys – Going up the country

26. apríla o 20:00, Cooltajner

Celoslovenské koncertné turné známeho hudobníka a speváka.

Kurz kaligrafie pre začiatočníkov

27. apríla o 10:00, papiernictvo Tina

Základy okrasného písma, oboznámenie sa s rôznymi technikami a fontami, práca s perami, pierkami, štetcami a štetcovými fixami, s tušom, atramentom a rôznymi druhmi farieb.

MMSR Open Masters v džude

27. apríla o 10:30, športová hala

Medzinárodné majstrovstvá SR Open Masters 2019 v džude. Na tatami v našom meste budú súťažiť muži a ženy od 30 rokov.

Slávnostné otvorenie KC Cooltajner

27. apríla o 18:00, Cooltajner

Slávnostné otvorenie Kultúrneho centra Cooltajner sa uskutoční v sobotu v Bábkovej sále Domu kultúry OZK v Považskej Bystrici. Večerom bude sprevádzať divadelný súbor Kupé 6, jazzová hudobná formácia Stringbow Trio a následnou afterpárty v Retro Music and Coffee DJs Qosmio & Marto – Progerssive Night.

After: Bozk

27. apríla o 18:30, kino Mier

Po vašom „poprvé“ už nebude život ako predtým. Hlavná hrdinka Tessa je vzorom dobrého dievčaťa. Príkladná usilovná študentka, vzorná dcéra, pozorná a verná kamarátka, skvelá študentka prvého semestra s veľkými ambíciami a plánmi do budúcnosti. Jej učebnicový životný plán však nepočítal s tým, že sa objaví tajomný chlapec Harding Scott. Romantický film.

Princ Krasoň

28. apríla o 16:00, kino Mier

Čo majú spoločné Snehulienka, Šípková Ruženka či Popoluška? Všetky sú zaľúbené do Princa Krasoňa. Ešte keď bol malý chlapček, zlomyseľne ho zakliala zlá kráľovná. Odvtedy sa do neho každé dievča v kráľovstve beznádejne zaľúbi. Aby prelomil kliatbu a našiel pravú lásku, vydá sa na dobrodružnú cestu. Animovaný film.

Divonedeľa: Medzi replikami

28. apríla o 17:00, Cooltajner

Premiéra inscenácie divadelného súboru Kupé 6.

Zamilovaná Gloria

28. apríla o 18:30, kino Mier

Romantický film o tom, že láska prichádza nečakane, že vzťahy sú zložité v každom veku a že vás nič nepoloží, pokiaľ neprestanete naplno žiť.

Karol Matejka: Obrázky z okolia

Kino Mier

Považské osvetové stredisko a PX Centrum pozývajú na výstavu obrazov Považskobystričana Karola Matejku. Autor sa inšpiroval námetmi z nášho regiónu, predovšetkým okolia Považskej Bystrice. Výstava potrvá už len do 25. apríla a pozrieť si ju môžete v pracovných dňoch od 8:00 do 16:00, v stredu až do 18:00.

FotoROZKVET 2018

Kino Mier

Repríza výstavy 18. ročníka tejto letnej fotografickej súťaže potrvá do 15. mája 2019. Pozrieť si ju môžete v pondelok až piatok od 8:00 do 16:00, v stredu až do 18:00 a cez víkendy v čase podujatí kina Mier.

Lucia Huňady – Empath

MG ART Galéria

Výstava Lucie Huňady s názvom Empath potrvá v priestoroch galérie na Ulici M. R. Štefánika do 17. mája a je spojená s predajom diel. Galéria je otvorená v utorok až piatok od 11:00 do 16:00.

Výtvarné alternatívy

ZUŠ IWK

Na Základnej umeleckej škole Imra Weinera Kráľa prebieha výstava XV. Bienále výtvarné alternatívy. Výstava potrvá do 17. mája a pozrieť si ju môžete počas pracovných dní od 10:00 do 17:00.

Oživovanie hradov

Vlastivedné múzeum

Aktuálny trend záchrany hradných zrúcanín na Slovensku je hlavnou témou výstavy Oživovanie hradov v našom múzeu. Zaujmú na nej rôzne pracovné nástroje od čias praveku, nádoby, mince, fragmenty stredovekého staviteľstva, vystavené budú aj ľudské lebky. Pre organizované skupiny je pripravený lektorský výklad a náučná prezentácia o obnove hradných zrúcanín. Výstava potrvá do 30. júna.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Aj takto sa dá tráviť voľný čas

Zdroj: Dnes24.sk

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM