Filip Chudý Kultúra

Kam v Považskej za zábavou? TOP 10 podujatí počas pracovného týždňa

Nový pracovný týždeň v Považskej Bystrici prináša oveľa viac možností zábavy, než je tomu zvyčajne. Kde si spríjemniť pracovné nasadenie?

Ilustračný obrázok k článku Kam v Považskej za zábavou? TOP 10 podujatí počas pracovného týždňa
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Krásna Hedviga, Útek

12. decembra o 17:00, ZUŠ IWK

Základná umelecká škola Imra Weinera Kráľa organizuje v ateliéri Milana Sládka sériu podujatí s názvom Vianočka podľa Imra. Ide o vystúpenia žiakov literárno – dramatického DDS Imro a tanečného súboru. V pondelok sú pripravené dve predstavenia: Krásna Hedviga (úryvok z knihy Jozefa Nižňanského) a Útek (autorské dielo).

Červený pavúk

12. decembra o 18:30, kino Mier

Precízne vystavaný psychologický triler sa vnára do spletitého príbehu fascinácie zlom, ktoré sa skrýva na miestach, kde by sme ho nečakali.

Peter Lipa & AMC trio

13. decembra o 18:00, ZUŠ IWK

Ateliér Milana Sládka v ZUŠ Imra Weinera Kráľa bude hostiť aj vianočný koncert s názvom Peter Lipa & AMC trio. Vystúpia Peter Adamkovič (piano), Martin Marinčák (bass), Stano Cvanciger (bubny) a hosťom bude Samuel Marinčák (gitara).

Hádzaná: Považská Bystrica – Šaľa

13. decembra o 18:00, športová hala

Považskobystričania budú v odvetnom semifinálovom stretnutí Slovenského pohára doháňať sedemgólové manko z prvého duelu. Podarí sa im to?

Sen, Sme sestry

14. decembra o 17:00, ZUŠ IWK

Ďalšou dvojicou predstavení v ZUŠ Imra Weinera Kráľa v podaní žiakov literárno – dramatického DDS Imro a tanečného súboru budú hry Sen (bábkové divadlo) a Sme sestry (na motív knihy Lujza a Lotka od Ericha Kästnera).

Jazzové Vianoce

15. decembra o 18:00, Dom kultúry

Naše mesto privíta tiež koncert Barbory Švidraňovej a Big band žilinského konzervatória. Predkapelou bude Thedeus White.

Kandráčovci – Vianočný koncert

15. decembra o 18:00, kino Mier

Vianočný koncert obľúbenej ľudovej hudby z Košíc. Hosťami budú Monika Kandráčová, Anka Poráčová a Veronika Šoltysová Rabadová.

Ľuboš Ďurica: Svadobné emócie

Kino Mier

Práve prebieha autorská výstava fotografií člena Fotoklubu Fénix v Považskej Bystrici Ľuboša Ďuricu, ktorá potrvá do 20. januára. Pozrieť si ju môžete každý deň takto: v pondelok a utorok od 8:00 do 16:00, v stredu dokonca až do 18:00.

Peter Šipoš – Retrospektíva

MG art galéria

Výstava malieb tejto autorky potrvá v priestoroch galérie na Ulici M.R. Štefánika už len do stredy 7. decembra a je spojená s predajom diel.

Zázračné skrinky

Vlastivedné múzeum

Vo Vlastivednom múzeum v priestoroch SPŠ predĺžili do 16. decembra výstavu ilustrujúca vývoj elektrotechnického priemyslu so zameraním na rozhlasové a televízne prijímače od 50. rokov minulého storočia po súčasnosť. Výstava je doplnená videoprojekciou a dobovými zvukovými nosičmi.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Čo nám priniesol týždeň? 5 správ, ktoré hýbali Považskou Bystricou

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM