Tlačové správy

Poradíme vám, kam na výlet s deťmi počas jarných prázdnin. Žiadna nuda nehrozí

Rozmýšľate, kam na výlet s deťmi počas jarných prázdnin? Poradíme vám ako pre nich pripraviť tie najlepšie prázdniny, na ktoré budú radi spomínať.

Ilustračný obrázok k článku Poradíme vám, kam na výlet s deťmi počas jarných prázdnin. Žiadna nuda nehrozí
Zdroj: Union ZP

Zima síce ešte úraduje v plnom prúde, no jarné prázdniny už sú za rohom. Chceli by ste potešiť vaše deti, prípadne ich odmeniť zaujímavým výletom za výborné polročné vysvedčenie? V prípade, že áno, no neviete kam na výlet s deťmi, aby to bolo pre ne zaujímavé, prinášame vám hneď niekoľko tipov.

Inšpirujte sa zaujímavými miestami, kde si ako rodina užijete kopec zábavy. Predstavíme vám hneď niekoľko možností v blízkom okolí Slovenska alebo práve naopak i stovky kilometrov od neho.

Blízke okolie Slovenska a jeho možnosti na vyžitie sa

Slovensko je nádherná krajina, ktorá ponúka naozaj zaujímavé miesta na vyžitie sa, nádherné kultúrne pamiatky a čarokrásnu prírodu. Avšak počas jarných prázdnin sa môže stať, že bude na všetkých pre vás zaujímavých miestach, sústredených veľa ľudí. Potom je dobré za zábavou, lyžovačkou či oddychom vycestovať do zahraničia. Nemusíte cestovať ďaleko, aj naše susedné krajiny stoja za poriadny výlet.

Pokiaľ ste sa rozhodli cestovať za hranice Slovenska, nezabudnite na cestovné poistenie, ktoré vás chráni a je vám na ceste nápomocné. Najmä ak cestujete za športom, by ste poistenie nemali zanedbávať, cestovné poistenie online zriadite pomocou niekoľkých klikov a môžete sa smelo vydať za zábavou.

Zdroj: Union ZP

Zakopane – Poľsko

Či už sa chystáte na lyžovačku alebo len tak na výlet, Zakopane je výborná možnosť. Cenovo priaznivá lyžovačka na poľskej strane Tatier vám určite učaruje. Okrem lyžovačky Zakopane ponúka nádherné hotely na oddych a naozaj zaujímavé miesta na výlety. Napríklad môžete navštíviť snehový labyrint, ktorý je zapísaný aj v Guinessovej knihe rekordov, nádhernú mini zoo či unikátny snehový dom.

Zoznámte sa s Českou republikou

Naši českí susedia nám tiež ponúkajú široké možnosti, ako sa zabaviť s deťmi počas jarných prázdnin. Navštívte napríklad jeden z ich aquaparkov, kde sa vaše deti poriadne vybláznia a vy si môžete oddýchnuť. Za spomenutie stojí Aqualand Moravia, ktorý má až 20 tobogánov. Taktiež aquaparky môžete spojiť s lyžovačkou na českých kopcoch.

V prípade, že by ste chceli jarné prázdniny využiť na poznávanie historických miest, výlet do Prahy je zážitkom sám o sebe.

Krásy Rakúska vzdialené len pár hodín autom

Jarné prázdniny sa často spájajú s poslednou poriadnou lyžovačkou. Rakúske Alpy vám možnosť poriadnej lyžovačky určite poskytnú. Lyžiarske strediská Semmering alebo Stuhleck sa nachádzajú len dve hodiny za Bratislavou a lyžovačka tam naozaj stojí za to.

Ak vám nevadí cestovať i ďalej, 6 hodín od Bratislavy objavíte miesto v tirolských Alpách, Seefeld. Je to čarovná rakúska dedinka, ktorá je vhodná na návštevu v zime aj v lete. A učaruje vám aj vtedy, keď ste sa sem nevybrali za lyžovačkou. Pokiaľ ste toto miesto ešte nenavštívili, vrelo odporúčame.

Za slnkom a teplom do vzdialenejších krajín

Jarné prázdniny trvajú zvyčajne týždeň a vždy sa dajú o niečo predĺžiť. Týždeň je dostačujúci aj na vycestovanie do vzdialenejších krajín. Slnko, teplo a pláže sú veľmi lákavým faktorom a vôbec sa vám nečudujeme, že preferujete túto možnosť. Naopak, poradíme vám, kam sa oplatí vycestovať za teplom v priebehu februára alebo marca.

Najnavštevovanejšie zahraničné krajiny, kde nájdete teplo počas našich zimných mesiacov sú Dubaj, Kanárske ostrovy, Turecko, Omán či Egypt. V prípade, že vám nevadí cestovať i naozaj ďaleko, potom odporúčame Maurícius, Sri Lanku, Mexiko alebo Thajsko.

Či už sa rozhodnete vycestovať len za hranice našej republiky alebo do naozaj vzdialených krajín, nezabúdajte na cestovné poistenie. Online poistenie si zriadite len za niekoľko minút a na vašej ceste vám poskytuje ochranu a podporu, v prípade, že budete potrebovať ošetrenie lekára či pri strate batožiny.

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto správy

Zdroj: Union ZP
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM