Hádzaná

K domácim ME chýba málo: K účasti na turnaji sú bližšie aj Považskobystričania

V nominácii hádzanárskej reprezentácie Slovenska na decembrovú prípravu má zastúpenie aj MŠK Považská Bystrica.

Ilustračný obrázok k článku K domácim ME chýba málo: K účasti na turnaji sú bližšie aj Považskobystričania
Zdroj: TASR/Pavel Neubauer

Už len niečo vyše mesiaca zostáva do začiatku majstrovstiev Európy v hádzanej mužov na Slovensku a Maďarsku. Slovenskí reprezentanti absolvujú pred šampionátom ešte dva bloky prípravy – decembrový po vianočných sviatkoch a januárový po Novom roku. Na prvý z nich nominoval hlavný tréner Peter Kukučka 21-členný káder, do ktorého v porovnaní s novembrovou akciou s medzištátnym stretnutím so Srbskom (21:32) pribudlo trio spojok – Oliver Rábek, Marek Hniďák a Tomáš Smetánka. Naopak, v menoslove pozvaných tentoraz chýbajú krídelník Ľubomir Ivanicja a stredná spojka Anur Burnazovič.

Už tradične sú v nominácii aj traja považskobystrickí odchovanci – Marián Žernovič, Šimon Macháč a Ľubomír Ďuriš. A tiež súčasný hráč MŠK Martin Briatka.

Tvorba nominácie

„Ako som avizoval, žiadne zásadné zmeny v kádri sa nedali očakávať. Vychádzal som z predchádzajúcej nominácie. Už vtedy som vravel, že som zvedavý na Olivera Rábeka. Čakal som, ako na tom bude po zranení. Dá sa povedať, že každým týždňom je to lepšie, aj keď to ešte nie je úplne optimálne, ale po takej dlhej pauze sa s tým dalo počítať,“ uviedol pre slovakhandball.sk Kukučka.

„Ešte máme pred sebou pár týždňov. Záležať bude na ňom, ako sa bude ukazovať. Prvýkrát som pozval mladého Tomáša Smetánku. Páčilo sa mi, ako dirigoval hru svojho španielskeho klubu, a chcem ho vidieť na vlastné oči. Ak sa nič nestane, tak z tohto 21-členného kádra vzíde osemnástka na januárový záver prípravy,“ povedal Kukučka, ktorý sa so svojimi zverencami bude od 26. do 30. decembra pripravovať v Bratislave.

„Chceli sme hrať zápas, ale len v domácich podmienkach. Mali sme ponuku na turnaj z Rumunska, ale napokon sme zvážili, že radšej nebudeme riskovať, aby sa nikto nenakazil. Namiesto toho budeme hrať veľa medzi sebou a nasimulujeme si zápasové podmienky,“ doplnil.

Športové správy

Nominácia

Nominácia hádzanárov Slovenska na sústredenie v Bratislave (26. – 30. 12. 2021):

brankári: Teodor Paul (USAM Nimes Gard/Fr.), Marián Žernovič (FTC Budapešť/Maď.), Michal Martin Konečný (BM Ángel Ximénez Puente Genil/Šp.)
pivoti: Dominik Kalafut (HSG Nordhorn-Lingen/Nem.), Martin Slaninka (HSC Suhr Aarau/Švaj.), Šimon Macháč (SBS-Eger/Maď.)
krídla: Tomáš Urban (TSV GWD Minden/Nem.), Marek Kováčech (Handball Sportunion Leoben/Rak.), Martin Briatka (MŠK Považská Bystrica), Lukáš Péchy (HC Sporta Hlohovec)
spojky: Jakub Prokop, Tomáš Smetánka (obaja Viveros Herol BM Nava/Šp.), Martin Potisk (ThSV Eisenach/Nem.), Marek Hniďák (HC Burgenland/Nem.), Lukáš Urban (Grundfos Tatabánya KC/Maď.), Ľubomír Ďuriš (HE-DO B.Braun Gyöngyös/Maď.), Jakub Mikita (FTC Budapešť/Maď.), Marek Korbel (Talent Plzeň/ČR), Tomáš Rečičár, Oliver Rábek (obaja Tatran Prešov), Patrik Hruščák (HK Košice)

Sledujte nás aj na našom Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť zaujímavý obsah z Považskej Bystrice a okolia.

Foto: ilustračné

Správy z Považskej Bystrice a okolia

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM