Filip Chudý Rôzne

Jožko (5) z Považskej: Malý chlapček sa s rodinou nepoddáva ťažkému osudu, FOTO

Považskobystričan Jožinko je päťročný chlapček, ktorý, žiaľ, musí však bojovať s ťažkým osudom... Toto je jeho príbeh.

Ilustračný obrázok k článku Jožko (5) z Považskej: Malý chlapček sa s rodinou nepoddáva ťažkému osudu, FOTO
4
Galéria
Zdroj: ĽudiaĽuďom.sk

Na našom partnerskom a zároveň darcovskom portáli ĽudiaĽuďom.sk sa objavil príbeh z Považskej Bystrice s názvom „Rehabilitácie pre Jožinka – Môj sen je sedieť a chodiť.“ Jeho autorom je matka Zuzka Mičuchová, ktorá prosí ľudí o pomoc, aby mohla svojmu synovi zaplatiť rehabilitačný pobyt v Adeli Piešťany.

Viac o tomto chlapčekovi, jeho príbehu a ťažkom osude si môžete prečítať v otvorenom liste:

„Všetko sa to začalo 15. 10. 2013.Veľmi sme sa tešili na prvé bábätko. Až do pôrodu bolo všetko v poriadku. Všetko sa však zmenilo pôrodom. Pri pôrode nastali komplikácie. Doktormi bola zle stanovená budúca hmotnosť dieťaťa. Doktori sa pomýlili o viac ako kilogram a podľa toho bol aj zle stanovený pôrod. Syn Jožko mal byt odrodený cisárskym rezom a nie prirodzenou cestou. Keďže bol veľký, tak sa zasekol v rodidlách a musel byt vyťahovaný pomocou vex pumpy.

Jožinko po pôrode nedýchal, neplakal, mal veľmi škaredé poranenie na pravej strane hlavičky a s ľavou ručičkou vôbec nehýbal. Po narodení bol v krátkom čase prevezený do FN Trenčín na oddelenie rizikových novorodencov. Po dvoch týždňoch od pôrodu bol prepustený konečne domov. Vzhľadom ku jeho zdravotnému stavu sme museli začať cvičiť Vojtomu metódu, aby si spevnil svalstvo na celom tele, ale hlavne ručičku. Prvé neurologické kontroly nedopadli vôbec dobre. Ošetrujúca doktorka nám oznámila, že Jožko bude zrejme ležiaci. Odporúčala nám rôzne rehabilitačné pobyty na rozvoj jeho telesnej a duševnej stránky. Jožko prekonal veľa vyšetrení a rehabilitácií.

Jeho diagnóza: DMO – ťažká kvadruparetická forma, Stp. ťažkej petinatálnej cerebtálnej lézií-V.v lézia pl.brachialis 1.sin zmiešaný typ-psychomotorická retardácia, kineziologicky na urovno 2 trimenomu-V.v. infantilná myoklonická epilepsia.

Chodíme pravidelne cvičiť do NsP Pov. Bystrica, kde cvičíme Vojtomu medodu. Tak isto máme za sebou liečenia v Dunajskej Lužnej. Ak nám to finančná situácia umožňuje, chodíme na rehabilitácie do Svetielka Trenčín. Máme za sebou aj rehabilitácie v Adeli Pieštany. Pravidelne máme canisterapiu, hipoterapiu, chodíme plávať, pravidelne cvičíme doma. Je to pre Jožka náročne, veľakrát všetko preplače. Jožko zatiaľ stále nechodí, ale začal sa pretáčať na bruško, sám sa posadí, povie ,mama, babaʻ, a to už je pre nás krok vpred. Všetko je to vďaka vám, lebo nás veľmi podporujete.

Chceli by sme vás poprosiť o finančnú pomoc na ďalšie potrebné rehabilitácie. Je to veľmi ťažké, ale urobíme pre Jožka maximum. Ja pevne verím, že raz bude behať. Všetci ho ľúbime, je to naše malé slniečko.

Pomôcť nám môžete aj zberom plastových vrchnáčikov.“

Podporiť Jožinka môžete aj vy cez tento odkaz na portáli ĽudiaĽuďom.sk.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Chlapček na fotkách je Jožko z Považskej Bystrice: Musí bojovať s ťažkým osudom
4
Galéria
Zdroj: ĽudiaĽuďom.sk

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM