Filip Chudý Šport Iné športy

Jilemnického jarná 25-ka: Obľúbené podujatie má nový TERMÍN

Populárna turistická akcia ani tento rok nebude v tradičnom jarnom čase. Kedy si ju môžeme vychutnať?

Ilustračný obrázok k článku Jilemnického jarná 25-ka: Obľúbené podujatie má nový TERMÍN
24
Galéria
Zdroj: Trenčiansky samosprávny kraj

Ak by išlo všetko normálne, v tejto chvíli sme už mohli v dobrom spomínať na 45. ročník najmasovejšieho turistického podujatia na Slovensku, ktorou je obľúbená Jilemnického jarná 25-ka. Lenže všetko je inak, keďže ani tretí pokus na 44. ročník, ktorý bol odložený z minulého roka, sa nepodaril zrealizovať.

Jilemnického jarná 25-ka sa konala každoročne od roku 1977, až kým jej pandémia koronavírusu nedala v roku 2020 stopku. V minulom roku sa mala pôvodne konať19. apríla, neskôr bola preložená na 27. septembra, lenže nakoniec sa nekonala vôbec.

A tradičný jarný termín dostal trhliny aj pre rok 2021. Podujatie bolo totiž preložené na stred leta, konkrétne na nedeľu 25. júla 2021.

Oznámili to organizátori z výboru Klubu slovenských turistov Manín Považská Teplá, dôvodom je súčasná situácia. Treba veriť, že všetko pôjde dobre a už tento rok padne hranica 80 000 účastníkov. Počas existencie navštívilo toto podujatie spolu 77 680 účastníkov. Rekord padol v roku 2018 (4 537), pričom úspešný bol aj ten zatiaľ posledný (4 257).

Sledujte nás aj na našom Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť zaujímavý obsah z Považskej Bystrice a okolia.

Foto: ilustračné

Správy z Považskej Bystrice a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM