Filip Chudý Kultúra

Jesenný CoolTajneR prináša aj zábavu: Do Považskej mieri mladý ocenený gitarista

Úspešný letný považskobystrický projekt CoolTajneR pripravil vo svojej jesennej verzii aj koncert mladého a už úspešného hudobníka.

Ilustračný obrázok k článku Jesenný CoolTajneR prináša aj zábavu: Do Považskej mieri mladý ocenený gitarista
Zdroj: Chris Ellys

Projekt CoolTajneR vznikol v Považskej Bystrici len minulý rok, no obyvateľom mesta stihol za toto relatívne krátke obdobie pripraviť už takmer 200 rôznorodých akcií. Za cieľ si dal podľa slov organizátorov rozvíjať život v meste v oblasti kultúry, športu, vzdelania, ale aj najrôznejších spoločenských smeroch.

Po tohtoročnom úspešnom lete, kedy CoolTajneR v Považskej Bystrici pre svojich návštevníkov pripravil za dva a pol mesiaca viac ako 110 akcií a prilákal viac ako 10-tisíc návštevníkov, sa všetci jeho priaznivci môžu tešiť na jeho druhé jesenné pokračovanie, ktorého prvá časť sa odohrala vo štvrtok a vyvrcholí budúci týždeň ďalšími akciami.

Úspešný gitarista

Jesenná verzia je opäť zameraná na všetky vekové kategórie obyvateľov mesta a vďaka výhradne považskobystrickým partnerom prinesie podujatie zamerané nielen na pomoc, ale aj hudbu a zábavu. Tá dostane priestor v sobotu 19. novembra o 20:30, keď sa v rámci jesenného CoolTajneRu predstaví v Retro Music and Coffee gitarista Chris Ellys, ktorý vyrazil na svoje celoslovenské turné Lonely Tree In The Sea.

„Začiatkom septembra získal ocenenie Tootoot Top Fan Band, kde sa v hlasovaní fanúšikov umiestnil z 24 kapiel na prvom mieste. Hral pre BalconyTV, uspel v Demovnici rádia _FM a vidieť ho ľudia mohli na viacerých známych festivaloch. Sme preto radi, že zavíta aj do nášho mesta a predstaví tak svoju tvorbu,“ hovorí Tomáš Bořuta z CoolTajneRu.

Chris Ellys sa vlastným menom volá Christian Forgáč a pochádza z Prešova. Venuje sa hudbe v štýle indie folku, čo je na Slovensku netradičný žáner, pričom spieva výlučne v anglickom jazyku.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Sviatočný deň v Považskej: Dôchodcom výlet, pre ostatných diskusia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM