Filip Chudý Kultúra

Jeden z top festivalov svojho druhu prichádza do Považskej: PROGRAM v kocke

Do nášho mesta prichádzajú filmy meniace životný štýl, ktoré k nám prináša jeden z najlepších enviro-filmových festivalov. Pozrite, čo ponúkne.

Ilustračný obrázok k článku Jeden z top festivalov svojho druhu prichádza do Považskej: PROGRAM v kocke
Zdroj: TASR

Medzinárodný filmový festival Ekotopfilm – Envirofilm zavíta v utorok 18. septembra do považskobystrického kina Mier. Pre návštevníkov je pripravený pestrý program dokumentárnych filmov, ktoré prenesú diváka prostredníctvom filmového plátna do divokej prírody, ale aj priamo do centra nelegálneho obchodu. Okrem jedinečných filmov z celého sveta festival prináša aj sprievodnú diskusiu Domácnosť bez odpadov. Na svoje si prídu aj žiaci základných a stredných škôl, pre ktorých je pripravený dopoludňajší Junior festival. Vstup na festival je voľný.

Cieľom festivalu je inšpiratívnym spôsobom meniť správanie spoločnosti vo vzťahu k životnému prostrediu a vytvárať priestor k otvorenej diskusii o otázkach trvalo udržateľného rozvoja. V rámci celoročnej tour prináša festival Ekotopfilm – Envirofilm do regiónov Slovenska výber najlepších filmov aktuálneho ročníka. Považská Bystrica bude prvou zastávkou jesennej časti festivalu, pričom organizátori plánujú navštíviť viac ako 20 miest.

„Naša spoločnosť sa mení, naše prostredie je už iné. Obdobie, ktoré v súčasnosti žijeme je výrazne ovplyvnené ľudskou činnosťou. Vidíme to v našich festivalových filmoch každý rok. Tento rok premietame niekoľko filmov, ktoré dokazujú, že naša planéta je už odlišná, ako sme ju poznali. Ľudia často myslia iba na svoj komfort a neplánujú zmeniť svoj životný štýl. My sa snažíme verejnosť inšpirovať k zmene,“ vysvetľuje zmysel podujatia generálny riaditeľ festivalu Peter Lím.

Festivalové doobedie v Považskej Bystrici patrí Junior festivalu pre vopred prihlásené základné a stredné školy. Festival potom pokračuje večerným programom pre širokú verejnosť. Filmový program od 16:00 do 21:30 poskytne divákom pohľad nielen na problémy, ktoré sužujú naše životné prostredie, ale aj ich riešenia a úspešné príbehy záchrany. Program je obohatený o inšpiratívnu diskusiu Domácnosť bez odpadov, ktorá dá o 18:00 návštevníkom návod na to, ako predchádzať vzniku odpadov a ako ich správne triediť, keď už raz našli cestu do našich domovov.

Program Ekotopfilm – Envirofilm 2018 Považská Bystrica

  • 16:00 Medvede z Kamčatky. Zrod života
  • 17:00 Po záruke
  • 18:00 Mimo plátna: Domácnosť bez odpadov
  • 19:00 Pytliacke podsvetie
  • 19:50 Slamky
  • 20:30 Biele šálky už netreba

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM