Filip Chudý Kultúra

Je tu posledný júnový týždeň: Akcie s množstvom zábavy v Považskej a okolí

Počas tohto týždňa príde k zmene mesiacov, pričom aj prelom júna a júla ponúka množstvo podujatí. Pozrite si naše tipy na najpútavejšie akcie.

Ilustračný obrázok k článku Je tu posledný júnový týždeň: Akcie s množstvom zábavy v Považskej a okolí
Zdroj: TASR

Boj snežného pluhu s mafiou

25. júna o 19:00, kino Mier

Čierna pomsta na bielom. Nils sa so svojím snežným pluhom preháňa zasneženými cestami v okolí chladného nórskeho mestečka. Preráža cesty pre svojich spoluobčanov, čo považuje za veľmi zodpovednú prácu, ktorú ostatní dokážu náležite oceniť. Jedného dňa je dokonca menovaný za Občana roka, no zároveň v ten deň sa dozvie o smrti svojho syna. Severská akčná komédia.

Tréning pod vedením gungfu majstra

26. júna o 17:30, Aikido Považská Bystrica (v dome kultúry zo zadnej strany)

Škola Lam Ga Hung Kuen je jediná škola na Slovensku, ktorá vyučuje kompletný systém juhočínskeho štýlu gungfu nazývaný Hung Ga /Hung Kuen/. Školu má pod patronátom rodina Lam z Hongkongu, u ktorej jej hlavný predstaviteľ Ján Hrankay gungfu študuje. Tréning gungfu pod vedením Jána Hrankaya prebehne u nás v utorok.

Mladý Talent Považskej Bystrice

27. júna o 10:00, kino Mier

V stredu sa v kine Mier bude konať slávnostné odovzdávanie cien Mladý Talent Považskej Bystrice. Táto súťaž má v meste sedemročnú tradíciu a je určená pre študentov stredných a umeleckých škôl vo veku 15 až 21 rokov, pričom jej cieľom je podpora talentovaných mladých ľudí. Kto uspeje tento rok?

Hug Day 2018

27. júna od 10:00, Považská Bystrica

Je tu 7. ročník Dňa objatí (Hug Day), ktorý sa uskutoční v Považskej Bystrici druhýkrát. V tento deň budete môcť stretnúť v našom meste dobrovoľníkov, ktorí sa vám budú snažiť vyčarovať úsmev na tvári objatím.

2. workshop – feng shui v praxi

27. júna o 17:30, HAVANA music club

Večerná škola je cyklus piatich stretnutí – workshopy. Tento workshop je určený pre všetkých, ktorí chcú aplikovať učenie tradičného feng shui do svojho života. Je určená pre laikov, začiatočníkov, ktorí chcú vedieť viac.

Petropavlovská slávnosť

28. júna o 15:00, pešia zóna Dukelskej ulice

Kultúrno-spoločenské stretnutie obyvateľov sídliska Lány. V programe vystúpia: deti MŠ Lánska a MŠ Dukelská, SZUŠ Stella, DH Považanka, FS Studnička, mužská spevácka skupina Milochovčan, Moštenskí pajtáši a Jadranka (o 17:00). Nebudú chýbať stánky s občerstvením, cukrová vata, tvorivé dielne, maľovanie na tvár, nafukovací hrad…

Cestovateľský večer: Vietnamom na čínskej plechovici

28. júna o 19:00, Cooltajner (pri dome kultúry)

Skúšali ste niekedy prejsť na starej babete po dedkovi z Považskej napríklad do Púchova? Čo takto skúsiť dlhšiu trasu z Považskej až do Košíc! Alebo ešte lepšie – vybrať sa na opačný koniec sveta do Vietnamu, babetu vymeniť za čínsky “fejk” Hondu Win a prejsť krajinu ryže, komunistov a nekonečných pláží naskrz, zo severného Hanoja až do južného Saigonu! O týchto, ale aj mnohých iných zážitkoch z ciest, vám do Cooltajneru prídu porozprávať Tina Hamárová a Lukáš „Pacho“ Paholík.

Ukončená 2017/2018

29. júna o 11:30, športová hala

Všetka hádzanárska omladina! Zoberte rodičov a príďte ukončiť s nimi aj s nami tohtoročnú hádzanársku sezónu. Čaká vás dobrá zábava a aj niečo chutné do žalúdka.

Summer street party

29. júna o 19:00, pred mestským úradom

Letné prázdniny budú štartovať veľkou šou, pričom sa bude na čo tešiť, keďže prídu zaujímaví umelci.

Strážov Classic

30. júna o 8:00, Považská Bystrica a okolie

Už 4. ročník veterán rely majiteľov historických vozidiel. Miesto štartu i cieľa je v Považskom Podhradí. Mottom 4. ročníka je spoznávanie zaujímavých miest za volantom veterána bez pretekania. Navštívi sa aj centrum Považskej Bystrice.

Zelená Modrá 2018

30. júna – 1. júla, Čelkova Lehota a Pružina

Všetkých, ktorí majú radi prírodu, dobrú hudbu a nevšedné zážitky, pozýva Jaskyniarsky klub Strážovské vrchy, obce Čelkova Lehota a Pružina so spoluorganizátormi na podujatie Zelená Modrá 2018. V Čelkovej Lehote bude program v sobotu od 9:00, v pružinskej Dúpnej jaskyni v nedeľu od 10:00.

Detská Tour Petra Sagana v Považskej Bystrici

30. júna o 10:30, fontána pri kine Mier

Detská Tour Petra Sagana sa uskutoční tento rok aj v našom meste. Na preteky sa môžu prihlásiť deti do 14 rokov (ročník 2004 a mladší). Cyklistický okruh je väčšinou nenáročný (lúka, ihrisko, lesná cesta) a malým cyklistom môžete fandiť priamo na trati. Počas súťaže prebieha aj kultúrny program.

PX Streetball 2018

1. júla o 15:00, fontána pri kine Mier

Považská Bystrica zažije podujatie, na ktorom sa nebudú len merať sily v pouličnom basketbale, známom tiež ako streetball. Bude pripravený aj bohatý sprievodný program s koncertom hip-hopovej skupiny Modré hory.

Dobšinského rozprávkovo 2018

Považské osvetové stredisko

Považské osvetové stredisko v Považskej Bystrici, SRRZ- RZ pri Základnej škole v Dolnej Marikovej, Obec Dolná Mariková, Považská knižnica v Považskej Bystrici vyhlásili 13. ročník výtvarnej a literárnej súťaže Dobšinského rozprávkovo. Výstavu výtvarných prác z nej si môžete pozrieť v priestoroch osvetové stredisko (budova SPŠ) do 30. júna.

Školské brány bez šikany

Považské osvetové stredisko

Výstava prác z regionálnej výtvarnej súťaže pre okresy Púchov a Považská Bystrica, ktorú pripravilo Trenčianske osvetové stredisko v Trenčíne, Považské osvetové stredisko v Považskej Bystrici a Úrad práce, sociálnych vecí a rodiny Považská Bystrica. Poslaním tejto regionálnej výtvarnej súťaže je podnecovanie detí a mládeže k zamysleniu a diskusii o problémoch týkajúcich sa rovesníckeho násilia a šikanovania nielen v školskom prostredí. Výstavu si môžete pozrieť v pracovných dňoch do 30. júna (8:00 – 15:30) v priestoroch Považského osvetového strediska v Považskej Bystrici.

1 + 3

MG ART galéria

MG ART galéria v Považskej Bystrici hostí výstavu diel Andreja Mazúra, Andrey Vittekovej, Daniely Mládenkovej a Pavly Lazárkovej – Trizuljakovej. Výstava potrvá do 13. júla a je spojená s predajom diel.

Čaro modrotlače

Vlastivedné múzeum

Vlastivedné múzeum v Považskej Bystrici sprístupnilo výstavu „Čaro modrotlače“. Tá približuje tradičnú techniku farbenia látok modrotlačou, ktorá sa rozšírila na Slovensku v priebehu 18.-19. storočia a je populárna aj medzi mladou generáciou, najmä v inovatívnej módnej „etno-vlne“. Výstava potrvá do 27. júla.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM