Filip Chudý Kultúra

Je si z čoho vyberať: Do Považskej Bystrice prídu známi herci aj hudobníci

Nový februárový týždeň v Považskej Bystrici a okolí bude mimoriadne bohatý na podujatia najrôznejšieho druhu. Kam sa vyberiete?

Ilustračný obrázok k článku Je si z čoho vyberať: Do Považskej Bystrice prídu známi herci aj hudobníci
Zdroj: Dnes24.sk

Dvojitý milenec

12. februára o 18:30, kino Mier

Chloé, mladá krehká žena so sklonmi k depresiám, začne dochádzať na psychoterapiu a bezhlavo sa zamiluje do svojho psychológa Paula. Potom, ako spolu milenci začnú bývať, začne Chloé zisťovať, že v Paulovej minulosti niečo nehrá, až objaví existenciu jeho jednovaječného dvojčaťa. Prečo Paul pred všetkými skrýva, že má brata? Francúzska dráma.

Fašiangy v meste

13. februára, pri kine Mier

Zábavný deň s fašiangovými maskami a s HS Akcent a FS Seniorpovažan. Od 11:00 predaj zabíjačkových špecialít a od 16:00 kultúrny program s pochovaním basy.

Pochovávanie basy v Papradne

13. februára o 18:00, amfiteáter v Papradne

V Papradne sa bude v utorok pochovávať basa. V miestnom amfiteátri sa s ňou rozlúči folklórna skupina Podžiaran.

LITART 2018

14. februára o 17:00, MG ART galéria

MG ART galéria v spolupráci s mestom pripravili festival literatúry a umenia „LITART 2018“. V rámci neho prebehne v stredu autorské čítanie v zložení Zuzana Kuglerová, Ondrej Kalamár v priestoroch galérie.

Futbal: Považská Bystrica – Púchov

14. februára o 17:30, umelá tráva vo futbalovom areáli

Zimná príprava našich futbalistov úspešne pokračuje. Postupne porazili Papradno 10:0, Prečín 7:1, Jasenicu 3:2, Sverepec 14:0. V piatom prípravnom zápase odohrajú hráči MŠK príťažlivé derby proti Púchovu.

Otvorené manželstvo

14. februára o 18:00, pri kine Mier

Tragikomédia talianskeho dramatika a nositeľa Nobelovej ceny za literatúru, Daria Fo. Hra o svojráznom manželskom páre a večnom konflikte muža a ženy. Dvaja ľudia hľadajú harmóniu partnerského života a zároveň sa navzájom ubíjajú. Divadlo zahrajú Anna Šišková a Ady Hajdu.

Čaro modrotlače

15. februára o 9:30, vlastivedné múzeum

Vlastivedné múzeum v Považskej Bystrici sprístupní výstavu „Čaro modrotlače“. Tá približuje tradičnú techniku farbenia látok modrotlačou, ktorá sa rozšírila na Slovensku v priebehu 18.-19. storočia a je populárna aj medzi mladou generáciou, najmä v inovatívnej módnej „etno-vlne“. Výstava potrvá do 27. júla.

Kali & Majself

15. februára o 19:00, športová hala

Na koncertné turné po Slovensku vyrazili dvaja známi reperi, pričom sa vo štvrtok zastavia aj v Považskej Bystrici.

The Disaster Artist

16. februára o 18:30, kino Mier

Skutočný príbeh o vzniku a nakrúcaní kultovej filmovej klasiky režiséra Tommyho Wiseaua filmu The Room, označovanej ako jeden z najhorších filmov všetkých čias. Disaster Artist je príbehom dvoch outsiderov, idúcich za svojím snom. Keď ich svet odmietne, rozhodnú sa nakrútiť svoj vlastný film. James Franco získal za svoj herecký výkon Zlatý glóbus. V epizódnych úlohách sa objavia i Sharon Stone a Mellanie Griffith.

Koncert ŽSSk a ĽH FS Považan

17. februára o 15:00, kino Mier

Koncert ženskej speváckej skupiny a ľudovej hudby Folklórneho súboru Považan z Považskej Bystrice. Hosťami budú Mužáci Moravia, detská ľudová hudba DFS Mladosť, deti z prípravky MFŠ a Paulína a Magdaléna Šolcové.

Hokej: Považská Bystrica – Skalica

17. a prípadne aj 18. februára o 18:00, zimný štadión

Naši hokejisti postúpili do play-off, kde na nich čaká Skalica. Hrá sa na tri víťazné zápasy. Najprv v utorok a stredu na Záhorí, cez víkend potom u nás.

Päťdesiat odtieňov slobody

17. februára o 18:30, kino Mier

Nenechajte si ujsť vyvrcholenie. Fenomén Päťdesiat odtieňov vstupuje do tretej, záverečnej fázy. Anastasia Steele a Christian Grey sa dobrovoľne zriekli svojej slobody a pred svadobnými svedkami povedali rozhodné „Áno“. Žiť šťastne až do smrti im ale dopriate nebude. Režisér James Foley okorenil pikantnú erotickú romancu poriadnou dávkou thrilleru a svojim hrdinom pripravil niekoľko nečakaných a nepríjemných prekvapení.

Podoba vody

18. februára o 18:30, kino Mier

V utajovanom americkom vládnom laboratóriu prebiehajú experimenty s podivuhodným obojživelným monštrom nájdeným v Amazónii. Vie sa o ňom veľmi málo – domorodci ho uctievali ako boha, môže dýchať na vzduchu aj pod vodou, podobá sa človeku a je považovaný za nebezpečného tvora. Fantasy dráma.

Enkaustika

Kino Mier

Výstava obrazov Považskobystričanky Mgr. Ľudmily Grancovej spojená s predajom. Autorka sa na výstave prezentuje najstaršou maliarskou technikou – maľovaním roztaveným voskom. Výstava potrvá už len do 18. februára a pozrieť si ju môžete v pondelok až piatok od 8:00 do 16:00 a cez víkendy v čase podujatí kina Mier.

FotoROZKVET 2017

Kino Mier

Už 17. ročník letnej fotografickej súťaže FotoROZKVET priniesol množstvo skvelých záberov, ktoré si môžete pripomenúť na výstave fotografií v kine Mier. Prebiehať bude do 28. februára. Pozrieť si ju môžete v pondelok až piatok od 8:00 do 16:00 a cez víkendy v čase podujatí kina Mier.

Považská Bystrica a Púchov z neba

M park

Výstavu leteckých fotografií z pripravovanej knihy Považská Bystrica a Púchov z neba si môžete pozrieť v –1 nákupnej pasáži M parku po celý mesiac február.

Stanislav Toman / Marek Turošík – Považská Bystrica očami architektov

MG ART galéria

MG ART galéria v spolupráci s mestom Považská Bystrica pripravila pre všetkých priateľov výtvarného umenia výstavu Stanislava Tomana a Mareka Turošíka. V priestoroch galérie na Ulici M. R. Štefánika potrvá do 9. marca. Galéria je otvorená v utorok až piatok od 11:00 do 16:00.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM