Filip Chudý Hádzaná

Je sa na čo tešiť: Slovensko bude hrať v Považskej po štyroch rokoch! FOTO

Slovenská hádzanárska reprezentácia po dlhých štyroch rokoch nastúpi na zápas v našom meste. Ktorí Považskobystričania môžu nastúpiť?

Ilustračný obrázok k článku Je sa na čo tešiť: Slovensko bude hrať v Považskej po štyroch rokoch! FOTO
12
Galéria
Zdroj: TASR

Výborná správa pre fanúšikov športu a zvlášť hádzanej v našom meste. V Považskej Bystrici sa totiž bez jedného dňa po štyroch rokoch odohrá zápas slovenskej hádzanárskej reprezentácie mužov. Tá u nás naposledy hrala 30. októbra 2013 proti Cypru v rámci I. fázy kvalifikácie o postup na majstrovstvá sveta 2015 v Katare. Slovenskí hádzanári vtedy vyhrali 35:14. V nominácii Zoltána Heistera boli aj vtedajší hráči MŠK Považská Bystrica Tomáš Vallo (3 góly v zápase) a Tomáš Adamčík (2 góly), pričom nechýbali ani naši odchovanci Peter Kukučka a Ľubomír Ďuriš.

Aktuálne je pri kormidle našej hádzanárskej reprezentácie nový dánsky tréner Heine Ernst Jensen, ktorý bude debutovať na slovenskej lavičke v októbrových zápasoch I. fázy kvalifikácie o postup na majstrovstvá sveta 2019 v Nemecku a Dánsku. Slováci sa najprv 26. októbra predstavia v Petrohrade proti Rusku, o štyri dni neskôr na Považí proti Luxembursku. Ako nám prezradil Martin Kosák, ktorý má na Slovenskom zväze hádzanej (SZH) na starosti marketing a médiá, reprezentácia sa do Považskej Bystrice presunie po návrate z Ruska.

„Mestská športová hala v Považskej Bystrici síce nespĺňa minimálnu kapacitu na kvalifikačné zápasy, ale podarilo sa nám vybaviť výnimku. Zápas Slovensko – Luxembursko sa v nej odohrá v nedeľu 29. októbra o 15:00. Cena vstupenky bude 5 eur a predaj sa spúšťa najbližšiu nedeľu. Predávať sa budú v kaviarni v športovej hale, na sekretariáte MŠK a na pokladni v deň zápasu,“ informoval Kosák.

Tréner Jensen sa spolieha v kvalifikácii aj na pomoc hádzanárskych priaznivcov. „Na dueloch, ktoré som videl, vládla skvelá atmosféra. Bolo cítiť podporu publika. Fanúšikovia sú fantastickí, pomáhajú nám,“ povedal pre stránku SZH. Dánsky kormidelník nominoval na októbrové zápasy aj dvoch odchovancov Považskej Bystrice – brankára Mariána Žernoviča (FTC KN KFT Budapešť/Maď.) a spojku Ľubomíra Ďuriša (B.Braun Gyöngyös/Maď.).

Počas októbrovej reprezentačnej prestávky bude mať zraz v našom meste olympijský tím Slovenska, ktorý vedie Václav Straka, zároveň aj tréner MŠK Považská Bystrica. V predbežnom výbere, ktorý sa ale môže ešte kvôli zraneniam meniť, sa nachádzajú dvaja hráči MŠK – pivot Šimon Macháč a spojka Tomáš Vallo. Tiež v ňom je náš odchovanec Erik Žilinčík (Topoľčany). Medzi náhradníkmi je ďalší hráč Považskej Bystrice Peter Jurák a taktiež odchovanec MŠK Tomáš Adamčík (Brno).

Slovenská reprezentácia sa vracia do Považskej: Pozrite, ako to vyzeralo minule
12
Galéria
Zdroj: TASR

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Na toto čakali Považskobystričania dva roky: Prečo bol Straka nespokojný?

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM