Rôzne

Je medzi nimi aj váš štvornohý miláčik? 10 najobľúbenejších plemien psov v Považskej Bystrici

Aj pre mnohých Považskobystričanov sú psíky vernými priateľmi, spoločníkmi a tiež strážcami, ktorých chovajú vo svojich domoch či bytoch. Posvietili sme si na to, aké rasy sú v našom meste najobľúbenejšie.

Ilustračný obrázok k článku Je medzi nimi aj váš štvornohý miláčik? 10 najobľúbenejších plemien psov v Považskej Bystrici
Zdroj: TASR

V Považskej Bystrici je k 12. máju 2016 evidovaných presne 1813 psov. Ak to prepočítame na počet obyvateľov, potom majiteľom psa je približne každý 22. Považskobys­tričan. My sme tiež zisťovali, ktoré rasy štvornohých miláčikov sa v našom meste najčastejšie vyskytujú. Aktuálne sa na území nášho mesta nachádza 142 plemien psov. No až 54 psíkov si nenájde V Považskej Bystrici čistokrvného partnera, keďže zo svojho plemena sú u nás osamotení.

Asi nikoho neprekvapí, že najviac psov v Považskej Bystrici sú kríženci. Aktuálne je ich 608, čo predstavuje viac ako tretinu všetkých našich psov (33,54 %). V obľube je aj Jorkšírský teriér, ktorého vlastní 9,38 percenta majiteľov psov. Pomyslené stupne pre víťazov dopĺňajú v našom meste Nemecké ovčiaky (6,38 %). V rebríčku nájdete 10 najobľúbenejších plemien psov v Považskej Bystrici.

Poradie Plemeno Počet evidovaných psov
1. Kríženec 608
2. Jorkšírský teriér 170
3. Nemecký ovčiak 115
4. Labradorský retriever 105
5. Čivava 78
6. Maltézky psík 71
7. Bígl 35
8. Jack Russel Terier 34
9. Zlatý retriever 31
10. Ši-cu 26

Zdroj: Mesto Považská Bystrica

Môže vás zaujímať:

Aktuálne čísla po zápise prvákov v Považskej: O ktorú školu je najväčší záujem?

Zapáchajúci nález priamo pri Váhu: Dva sudy plné mŕtvych rýb, čo sa bude diať?

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM