Filip Chudý Kultúra

Jarné prázdniny sa nám rozbehli: Čo ponúkajú v Považskej Bystrici a okolí?

Ak ste si ešte neurobili program na prázdninový týždeň, resp. hľadáte niečo zaujímavé, potom pozrite zoznam podujatí.

Ilustračný obrázok k článku Jarné prázdniny sa nám rozbehli: Čo ponúkajú v Považskej Bystrici a okolí?
Zdroj: TASR

Tvorivé prázdniny

4. a 5. marca, Vlastivedné múzeum

Vlastivedné múzeum pripravilo podujatie Tvorivé prázdniny pre kreatívne deti a žiakov počas jarných prázdnin v pondelok a utorok v čase od 9:00 do 12:00. Každé dieťa si môže vyrobiť dekoračné predmety s jarnou tematikou z drôtu, papiera, dreva a ďalších materiálov. Podujatie sa uskutoční v prednáškových priestoroch múzea. Cena vstupného za dieťa sú 3 eurá.

Týždeň slovenských knižníc

4. až 8. marca, Považská knižnica

Týždeň slovenských knižníc prebehne na všetkých pobočkách našej knižnice. Jeho súčasťou budú zľavy v podobe bezplatného internetu pre registrovaných čitateľov na max. 30 min. Pre nových čitateľov je pripravené ročná registrácia zadarmo. A ďalšie sprievodné aktivity.

Studená vojna

4. marca o 18:30, kino Mier

V období budovania stalinovského Poľska, ale tiež modernej Európy sa odohráva príbeh veľkej osudovej lásky – speváčky Zuly a skladateľa Wiktora. Nedokážu spolu byť, ale zároveň sa neuveriteľne priťahujú a nevedia byť ani od seba. V kulisách Varšavy, Berlína a Paríža znie jazzová a folklórna hudba a Zula s Wiktorom rozohrávajú nádhernú, ale trpkú baladu, svoju vlastnú studenú vojnu.

Fašiangy

5. marca

Fašiangy sa pomaly končia, pričom tradične za nimi dá bodku pochovávanie basy. To si pripravili na mnohých miestach na utorok. Bude tak v Považskej Bystrici, Podmaníne, Papradne atď.

Futbal: Považská Bystrica – Predmier

7. marca o 18:00, umelá tráva futbalového štadióna

Starší dorastenci MŠK odohrajú prípravný zápas tentoraz proti mužom Predmiera. Ako sa ukážu proti seniorom?

Oľga Rojková: Duša donaha

8. marca o 17:00, Považská knižnica

Považská knižnica v Považskej Bystrici pripravila prezentáciu knihy Duša donaha od autorky Oľgy Rojkovej.

Zbaľ sa a poď do Indonézie

8. marca o 17:30, Vlastivedné múzeum

Tradičné cestovateľské stretnutie „Zbaľ sa a poď do Indonézie“, ktoré sa uskutoční v piatok v prednáškovej miestnosti Vlastivedného múzea v Považskej Bystrici na 2. poschodí (Ulica slovenských partizánov – budova SPŠ). O svoje zážitky sa podelí Barbora Puchlová z Považskej Bystrice, ktorá pôsobila v Indonézii ako dobrovoľníčka.

Čo sme komu zase urobili?

8. marca o 18:30, kino Mier

Claude a Marie Verneuilovci čelia novej kríze. Ich štyri dcéry a ich manželia, David, Rachid, Chao a Charles, sa rozhodli opustiť Francúzsko. Každý z nich k tomu má dobrý dôvod. Ale čo rodičia? Tí urobia všetko preto, aby im mladí neodišli niekam na druhý koniec sveta. Francúzska komédia.

Futbal: Považská Bystrica – Malženice

9. marca o 14:30, umelá tráva futbalového štadióna

Futbalisti MŠK vstúpia do jarnej časti domácim duelom proti Malženiciam, ktoré sú druhé v tabuľke. Ako obstoja?

Jaričku vám nesieme

9. marca o 15:00, kino Mier

Tradičný jarný program súborov Mestského folklórneho štúdia v Považskej Bystrici. Účinkujú: DFS Mladosť a jeho ľudová hudba, prípravky MFŠ.

Ženy v behu

10. februára o 18:30, kino Mier

Česká komédia o ženách, ktoré sa neboja vybehnúť šťastiu v ústrety. Věra prežila s Jindřichom báječný život a je pevne rozhodnutá splniť jeho posledné prianie – zabehnúť maratón! Emancipovaná a rázna matka troch dcér v tom nevidí žiadny problém. Proste si trasu rozdelia na štyri časti a zdolajú tých viac ako 42 kilometrov ako rodinná štafeta. Žiadna z nich síce zatiaľ neodbehla ani meter, ale do štartu ostávajú ešte tri mesiace…

Výtvarné spektrum

Považské osvetové stredisko

Považské osvetové stredisko v Považskej Bystrici pozýva na výstavu výtvarných prác a fotografií z regionálnych kôl súťaží neprofesionálnej výtvarnej tvorby Výtvarné spektrum a amatérskej fotografickej tvorby AMFO 2019. Predstav sa vám viac ako 50 diel od 18 autorov z nášho regiónu, ktorí sa do súťaží zapojili. Výstava potrvá do 15. marca 2019. Pozrieť si ju môžete v pracovných dňoch od 8:00 do 16:00.

Dni architektúry

MG ART Galéria

Výstava Arkon atelier v rámci podujatia Dni architektúry potrvá v priestoroch galérie na Ulici M. R. Štefánika do 29. marca. Galéria je otvorená v utorok až piatok od 11:00 do 16:00.

Medzi svetmi – Lukáš Kubičina a Mikuláš Dudáš

Kino Mier

Považské osvetové stredisko, Trenčianske osvetové stredisko a PX Centrum pripravili výstavu umeleckých fotografií. Svet pod povrchom znázorňujú fotografie jaskýň Lukáša Kubičinu a svet nad povrchom fotografie prírodných krás a úkazov z rôznych kútov sveta od Mikuláša Dudáša. Výstava potrvá do 31. marca a pozrieť si ju môžete v pracovných dňoch od 8:00 do 16:00, v stredu až do 18:00 a v sobotu a nedeľu počas podujatí v kine Mier.

Oživovanie hradov

Vlastivedné múzeum

Aktuálny trend záchrany hradných zrúcanín na Slovensku je hlavnou témou výstavy Oživovanie hradov v našom múzeu. Zaujmú na nej rôzne pracovné nástroje od čias praveku, nádoby, mince, fragmenty stredovekého staviteľstva, vystavené budú aj ľudské lebky. Pre organizované skupiny je pripravený lektorský výklad a náučná prezentácia o obnove hradných zrúcanín. Výstava potrvá do 30. júna.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Mnohí pôjdu zrejme aj na lyže

Zdroj: Dnes24.sk

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM