Filip Chudý Rôzne

Jarmok v Považskej sa zväčšuje: Viac stánkov a tisíce ľudí, FOTO

Tento ročník Považskobystrického jarmoku navštívili odhadom tisíce ľudí. Ktorá skupina pritiahla najviac ľudí?

Ilustračný obrázok k článku Jarmok v Považskej sa zväčšuje: Viac stánkov a tisíce ľudí, FOTO
Zdroj: Mesto Považská Bystrica

V piatok sa v našom meste uskutočnil 21. ročník Považskobystrického jarmoku, ktorý bol rozdelený do dvoch častí, ktoré vytvorili jeden celok. Už v dopoludňajších hodinách pútala pozornosť hlavne Ulička starých remesiel pri kine Mier, ktorá prebiehala za denného svetla. Vo večerných hodinách hral prím Jarmočný koktail, ako bol nazvaný kultúrny program pred mestským úradom.

Čítajte tiež: Prvé FOTO a VIDEO: Považskobystrický jarmok ovládol mesto

„Tento ročník jarmoku hodnotí mesto veľmi pozitívne. Oproti minulým rokom prišlo aj viac predajných stánkov, účasť ľudí tiež hodnotíme veľmi dobre. Počas celého dňa sa na jarmoku vystriedalo a kultúrneho programu sa zúčastnilo niekoľko tisíc ľudí,“ prezradila hovorkyňa mesta Iveta Kováčiková.

Výsledné čísla jarmoku

Koľko ľudí sa presne zúčastnilo tohto ročníka Považskobystrického jarmoku, to sa podľa slov mestskej hovorkyne dá povedať len odhadom, pričom prvé odhady hovoria, že to mohlo byť viac ako 5-tisíc ľudí.

Ale počty stánkov sú presne zdokumentované. „Mestský úrad prenajal celkovo 161 predajných miest, cenník pritom záleží od veľkosti ako aj určenia predajného miesta,“ prezradila Kováčiková s tým, že celkové finančné zhodnotenie bude známe až po vyhodnotení celej akcie, pričom niektoré atrakcie riešilo PX Centrum, ktoré je príspevkovou organizáciou mesta.

Nejde o zisk

„Cieľom mesta pritom nie je robiť takúto akciu pre finančné zisky, ale pripraviť pre ľudí podujatie s jarmočnou atmosférou a s pestrým kultúrnym programom. Veríme, že sa ľuďom jarmok páčil a že rovnako vydarené budú aj ďalšie ročníky,“ dodala Kováčiková.

Čo sa týka kultúrneho programu, najväčší záujem bol o vystúpenie českej hudobnej skupiny Čechomor, ktorá hrá české, moravské a slovenské ľudové piesne v rockovom aranžmáne. V čase jej vystúpenia bol priestor pred mestským úradom preplnený.

Považskobystrický jarmok: Vystúpenie skupiny Čechomor
5
Galéria
Zdroj: Facebook Karol Janas

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Prelom mesiacov s množstvom akcií: Top 10 podujatí v Považskej Bystrici

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM